Image default
Egészség - betegség

Ábel leukémiával küzd, édesanyja egyedül neveli

Gyermekemmel egy Védőnői ellenőrzésre mentünk ahol az orvos Ábel pocakjának bal oldalán kis kitüremkedést tapintott.

Arra kért másnap menjünk már egy ultrahang vizsgálatra aggódtam, de ilyenre a legrosszabb álmaimban nem gondoltam. Sajnos másnap április 23-án elindult velünk a lavina. A csontvelő mintából kiderült, hogy Ábel kis szervezetének a betegség veszélyesebb fajtájával, az Acut Myeloid Leukémiával kell megküzdenie.

A Debreceni Klinika orvosai azt is megállapították, hogy rákos sejtek 61%-ban vannak jelen a csontvelőjében és a leukémia e típusának egy nagyon ritka módozatával állunk szemben, az M7-es formátum. Az Orvosok elmondták Ábelnek kemoterápiás kezelést kell kapnia, a csontvelő biopszia mutatja majd meg, hogy ez hatásos-e. Amennyiben a kezelés nem hoz eredményt, illetve a citogenetikai vizsgálat genetikai rendellenességet állapít meg, az orvosok tájékoztatása szerint csontvelő transzplantációra lesz szükség.

Ábel kezelése intenzív 1 év 6 hónap, amelyben van 5 kemoterápia, ami minimum hat hónap folyamatos kórházi bent lét ez után következő időszakban havonta négy napos kezelés van egy éven keresztül.
Most jelen pillanatban már jó isten segítségével túl vagyunk a kezelésen.

Ábel szervezetére a kemoterápia nagymértékű immunrendszer legyengülést okozott.

Szerettem volna vissza menni, dolgozni, de Ábel szinte folyamatosan beteg. Elkezdte az óvodát, de három nap után beteg lesz, így szeptember óta három nap ovi két hét betegség. Nem tudom mi lesz velünk nagyon gyenge az immunrendszere.

Ábel még csak félig szobatiszta. Ezt kiegészíti, még hogy 2018. augusztus végén eltávolították a mellkasából a portot illetve csak szerették volna, mert nem sikerült teljes mértékben.
A Debreceni kórházban az elmúlt negyven évben ilyen még nem volt, ilyen nem történt, mint velünk .

A mellkasába bevezetett csövet nem tudták teljesen kivenni, így a mai napig kettő centi bent van.
Minden nap az aggódással telik, hogy okoz e problémát, hogy ott van! Ráadásul a műtéti hegen kitüremkedés keletkezett. A főorvos úr krémet írt fel, de sajnos az nem okozott változást a kitüremkedés állagában, ami sajnos elég nagy és kemény.

A múlt hónap végén voltunk ellenőrzésen azt beszéltük meg következő alkalommal sebész orvos nézni meg.
Ezen felül Ábel sajnos idegenek előtt nem beszél, itthon se túl sokat, társaságban abszolút nem.
Nagy bennem a félelem, mert sajnos autizmusra jellemző tüneteket mutat.
Abban reménykedtem, hogy csak szocializációs probléma, mert a mi családunk nagyon kicsi, most meg már csak ketten vagyunk. Sajnos nem volt gyerek a közelben akivel játszhatott volna és ez is késleltette a szociállódását.

Voltunk neurológusnál és gyermek pszichológusnál és ők is azt mondták van pótolni valók.
Hisz a több hónapos kórházi bent tartózkodás nehezítette gyermekem fejlődését illetve nem lehet tudni, hogy a kemoterápia alatt kapott rengeteg gyógyszer mit okozhatott. Ezért lenne fontos a közösségbe való beilleszkedés! Ami a folyamatos betegeskedések miatt viszont nem megy.
Nevelési tanácsadóban sajnos egyértelműen azt mondták, hogy autista. Abban reménykedem tévedés.

A segítséget azért kérjük, kisfiammal, mert sajnos anyagi helyzetünk sokat romlott.

Próbálok mindent megtenni és megadni saját erőből gyermekemnek, de nem megy. Kiadásunk sajnos nagyon sok. Jövedelmem a gyes és a családi pótlék tragikusan kevés, épphogy fedezi a mindennapjaikat.

Kisfiam testileg szépen fejlődik sokat nőt és most szüksége lenne egy új cipőre, kabátra, pár nadrágra, felsőruházatra, de nincs rá lehetőségünk.

Nagyon nagy a gondjaink, nem tudjuk fizetni rendesen a számláinkat!

Tisztelettel kérem, segítsék kisfiam gyógyulását.

Bármilyen támogatás nagyon nagy segítséget jelent számunkra. Mosószer, tisztítószerek, pelenka tartós élelmiszer. (Édesanyja levele, 2019.05.03.)

Aki szeretne segíteni, keresse meg a cikket kibocsátó linken a lehetőségeket, itt:

http://www.remenyalapitvany.hu/tamogathato_gyerekek/ab.html

remenyalapitvany

Hasonló hírek

A depresszív hangulat (depresszió) kiváltó konfliktusai (ujmedicina, biologika)

Edit

Egy természetes recept, ami felhergelte a gyógyszeripart

Mazsi

Vodka és napraforgó olaj – mítosz vagy realitás?

info