Főoldal » A zene hatása a babákra
Technika, kommunikáció

A zene hatása a babákra

Finn és brit kutatók felfedezték, hogy a csecsemők reagálnak a zene ritmusára, tempójára és sokkal megnyerőbbnek találják azt, mint a beszédet.

Zene hatása a babákra

A felfedezés az 5 hónapos és 2 év közötti csecsemők vizsgálatán alapszik, miszerint a csecsemőknek veleszületett adottsága, hogy ritmikus mozgással reagálnak a zenére.

A kutatás vezetői a Yorki Egyetem professzorra, Dr Marcel Zentner és Dr Tuomas Eerola a finn Jyvaskyla Egyetemről voltak.

,,A kutatásainkból arra következtetünk, hogy a zene üteme, és nem más sajátságai , mint például a dallam miatt reagálnak pozitívan a zenére a csecsemők”- mondta el Dr Zentner.

,,Továbbá azt is észrevettük, hogy a csecsemők minél jobban követték a zene ritmusát, annál többet mosolyogtak. Továbbra sem ismert, hogy miért fejlődött  ki az embereknél ez a bizonyos hajlam. Az egyik lehetőség az, hogy ez a természetes kiválasztódás másik célpontja volt, amely véletlenül kapcsolatban áll a zenével.”

A csecsemőkkel különböző hangingereket hallgattattak, klasszikus zenét, ütemes ritmusokat és beszédet egyaránt. Az ezekre történő spontán mozgásukat videokamerával és egy speciális mozgásrögzítő technológiával egyaránt rögzítették.

A felvételeket a különböző ingerek szempontjából hasonlították össze. Hivatásos balett-táncosokkal szintén elvégezték ezt a kísérletet, hogy elemezhessék, mennyire egyezett a csecsemők mozgása a zene ritmusával. Az eredményeket a Proceedings of the National Academy of Sciences folyóirat korai internetes kiadásában jelentették meg.

Forrás: Napidoktor

Hasonló hírek

Rossz hírt kaptak a YouTube nézői

Géza

Szerelmet üzenhet Paul McCartney készítette mojikkal

Edit

Mit hoz a jövő az okos otthonoknak?

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------