Hirmagazin.eu
Főoldal » A vízumellenőrzés megfékezte a Finnországba érkezők áradatát
Külföld

A vízumellenőrzés megfékezte a Finnországba érkezők áradatát

forrás: MTI

Sikerült megfékezni a Németországból kompokkal Finnországba érkező migránsok áradatát, miután Helsinki kérésére már csak azokat engedik felszállni a hajójáratokra, akik rendelkeznek finn vízummal – jelentette szombaton a Hufvudstadsbladet című napilap.

 A vízumellenőrzés megfékezte a Finnországba érkezők áradatát

A legjelentősebb svéd nyelvű finn napilap híradása szerint eddig naponta több tucat menedékkérő érkezett a Finnlines komptársaságnak a németországi Travemündéből induló járataival Helsinkibe, és a hatóságok kénytelenek voltak bérelt buszokkal a regisztrációs központba szállítani őket.

A Finnlines eddig csak személyazonosításra alkalmas igazolványt kért a beszálláskor, és ezt kihasználva sok illegális bevándorló vette az irányt Finnország felé, miután Svédország novemberben ideiglenesen visszaállította az ellenőrzést schengeni határain.

A helyzetet látva a finn hatóságok felszólították a komptársaságot, hogy beszálláskor ellenőrizze a vízum meglétét. A szigorított szabályozást a múlt héten jelentette be weboldalán a Finnlines.

Päivi Nerg, a finn belügyminisztérium titkárságának vezetője az Yle közszolgálati tévétársaságnak nyilatkozva leszögezte, hogy csupán az érvényben lévő jogszabályok betartatásáról van szó. A Németország és Finnország közötti utazás a schengeni övezeten belül történik, így a kompra szálláskor nincs hagyományos határellenőrzés.

A finn média beszámolói szerint a Németországból továbbutazó migránsokat segítő önkéntes csoportok felháborodással fogadták Helsinki döntését.

A finn bevándorlási szolgálat adatai szerint az országba tavaly mintegy 32,5 ezer menekült érkezett, legnagyobb részben Irakból. 2014-ben még mindössze négyezren kértek menedéket Finnországban. A menekültek többsége a svéd-finn határon át, a Németországból érkező kompjáratokkal vagy Lappföld felől az orosz-finn határon át érkezett az országba.

 

Hasonló hírek

Hagyták bosszúból szomjan halni az ötéves kislányt, mert bepisilt

Mazsi

Családi házat ért rakétatámadás Szaúd-Arábiában

info

Azonosították a Bataclanban öldöklő harmadik terroristát

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------