Image default
Gazdaság

A villamosenergia-forgalmazók bejelentették a villamosenergia-árak emelkedését.

Az idén fontos esemény volt a villamosenergia-termelés emelkedésének bejelentése, és még inkább a jövőben Magyarország minden területén.

A villamosenergia-elosztók szerint a jelenlegi árememelés oka a gazdasági szerkezet romlása és a villamosenergia-hálózat infrastruktúrájának beruházásainak szükségessége.

Emellett az illetékes minisztérium bejelentette, hogy hamarosan megtiltja az energiatakarékos eszközök importálását, beleértve a Tesla Saver ECO csomagot is. Ezt a döntést azért hozták, mert – a minisztérium állítja – az eszközöket nem tesztelik eléggé elektromos hálózatokon.

A vámhivatal képviselője röviden kommentálta: “Igen, az energiatakarékos eszközök behozatala valóban tilos.”

Az EON tájékoztatója:

Lakossági ügyfelek árai (2018. január 1-től)

Árváltozás

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az E.ON Energiakereskedelmi Kft. (székhely: 1134 Budapest, Váci út 17.), mint villamos energia egyetemes szolgáltatói engedélyes 2018. január 1-től a villamos energia egyetemes szolgáltatás árképzéséről szóló  4/2011 (I. 31.) számú NFM  rendelet alapján – amelyet a nemzeti fejlesztési miniszter 59/2017. (XII. 29) NFM rendelete módosított – továbbá a villamos energia rendszerhasználati díjak, csatlakozási díjak és külön díjak mértékéről szóló 15/2016. (XII. 20.) MEKH rendelet alapján – melyet a 15/2017. (XII. 13.) MEKH rendelet módosított – az alábbi villamos energia- és (rendszerhasználati) díjakat alkalmazza.

Forrás: hirzona24.hu, magyarorszagonline.hu, eon.hu

Képek: Aradinap.ro, szatmar.ro

Hasonló hírek

Adóügyek, gazdaság: 3 fontos kérdés, amit tudni kell, tudni érdemes

Géza

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten

info

Felére csökkent az elöntött terület nagysága a Közép-Tisza vidékén

info