Gazdaság

A villamosenergia-forgalmazók bejelentették a villamosenergia-árak emelkedését.

Az idén fontos esemény volt a villamosenergia-termelés emelkedésének bejelentése, és még inkább a jövőben Magyarország minden területén.

A villamosenergia-elosztók szerint a jelenlegi árememelés oka a gazdasági szerkezet romlása és a villamosenergia-hálózat infrastruktúrájának beruházásainak szükségessége.

Emellett az illetékes minisztérium bejelentette, hogy hamarosan megtiltja az energiatakarékos eszközök importálását, beleértve a Tesla Saver ECO csomagot is. Ezt a döntést azért hozták, mert – a minisztérium állítja – az eszközöket nem tesztelik eléggé elektromos hálózatokon.

A vámhivatal képviselője röviden kommentálta: “Igen, az energiatakarékos eszközök behozatala valóban tilos.”

Az EON tájékoztatója:

Lakossági ügyfelek árai (2018. január 1-től)

Árváltozás

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az E.ON Energiakereskedelmi Kft. (székhely: 1134 Budapest, Váci út 17.), mint villamos energia egyetemes szolgáltatói engedélyes 2018. január 1-től a villamos energia egyetemes szolgáltatás árképzéséről szóló  4/2011 (I. 31.) számú NFM  rendelet alapján – amelyet a nemzeti fejlesztési miniszter 59/2017. (XII. 29) NFM rendelete módosított – továbbá a villamos energia rendszerhasználati díjak, csatlakozási díjak és külön díjak mértékéről szóló 15/2016. (XII. 20.) MEKH rendelet alapján – melyet a 15/2017. (XII. 13.) MEKH rendelet módosított – az alábbi villamos energia- és (rendszerhasználati) díjakat alkalmazza.

Forrás: hirzona24.hu, magyarorszagonline.hu, eon.hu

Képek: Aradinap.ro, szatmar.ro

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Másfél milliárd hajléktalanok foglalkoztatására

info

Egyre többen jelentik fel az otthoni illegális üzleteket

Edit

500 Millió forint hitelt vettek fel a patikusok a gyógyszerészi hitelprogram keretében

Géza