Hirmagazin.eu
Főoldal » A világ 7 legfurcsább étele között előkelő helyen egy magyar!
Gasztronómia, vega

A világ 7 legfurcsább étele között előkelő helyen egy magyar!

Ismét az él­me­zőny­ben tud­hat­juk ma­gun­kat! Nézd meg, me­lyek a világ leg­fur­csább éte­lei mos­tan­ság, és hogy me­lyik ma­gyar fogás ke­rült fel a lis­tára!

A közelmúltban napvilágot látott egy lista, mely a világ legfurcsábbnak vélt ételeit sorolja föl. Előkelő helyet kaptunk mi, magyarok is!

De lássuk csak szép sorban a bizarr ételkülönlegességeket!

1. Angol vérpuding

A világ 7 legfurcsább étele között előkelő helyen egy magyar!

Első hallásra talán furcsának tűnik, de igazából nem sokban tér el az általunk is előszeretettel fogyasztott véres hurkától. Nem használnak hozzá húst és rizst, illetve nem bélbe töltik mint nálunk disznóvágás után, hanem egy formába teszik és ott hagyják megdermedni a vérmasszát.

2. Tengeri szőlő

A világ 7 legfurcsább étele között előkelő helyen egy magyar! 1

Főleg az ázsiai konyha használja előszeretettel. Sushi-k és egyéb tengeri herkentyűk kíséretében kerül az asztalra a tenger mélyéről felhozott bizarr zöldség. Zöld kaviárként is emlegetik. Egy kis ecettel, pár szelet paradicsommal akár ehetőnek is nevezhető. Előételként fogyasztják főleg meleg napokon.

3. Pizzatorta

A világ 7 legfurcsább étele között előkelő helyen egy magyar! 2

A kép önmagáért beszél. 6 pizzalap egyben! Csak egy szeletet vágsz belőle és olyan, mintha 6 különféle feltéttel kérnél egy pizzát!

4. Fekete tészta

A világ 7 legfurcsább étele között előkelő helyen egy magyar! 3

Nálunk is több helyen beszerezhető már ez a bizarr tészta. Színét a tintahalból kivont festékanyagtól kapja. Az ázsiai és az  olasz konyha egyaránt előszeretettel használja.

5. Cibet kávé

A világ 7 legfurcsább étele között előkelő helyen egy magyar! 4

Talán nem is olyan ismeretlen dolog ez már. Ám annál bizarrabb a világ egyik legdrágább kávékülönlegessége. A luxuskategóriájú kávébab előállításához szükség van a maláj kisemlős, a pálmasodró közreműködésére. Az állat a legízletesebb szemeket leharapja az ágakról és egyben lenyeli. A kávébab aztán szépen végigvonul az emlős emésztőrendszerén, ahol bizonyos fehérjék és más anyagok egyszerűen eltűnnek a szemekből. Miután a bogyó távozik az állat szervezetéből, a kávétermelők összeszedik a salakanyagnak tűnő kincset, lemossák, enyhén megpörkölik, és kilóját nagyjából ezer amerikai dollárért dobják piacra.

6. Pacal

A világ 7 legfurcsább étele között előkelő helyen egy magyar! 5

Bizony! Értetlenül áll a világ a magyar konyha egyik specialitása, a pacal előtt. Sokan kiborulnak már az ötlettől is: marha gyomrából pörköltet vagy levest készíteni, brrr… pedig szerintünk nagyon is finom!

7. Sült rovarok

Mi viszont borzongva a nézzük a nyárson sült rovarokat. A listát ugyanis ezek az ínyencségek zárják.

A világ 7 legfurcsább étele között előkelő helyen egy magyar! 6

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Gombás-túrós rétespárnák recept

Edit

Itt kezdődik az igazi töltött káposzta!

Edit

Mai ajánlatunk: 1 öntet + 1 mártás

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!