Hirmagazin.eu
Főoldal » A világ 10 leggazdagabb terrorszervezete
Tudástár - minden érdekesség

A világ 10 leggazdagabb terrorszervezete

New York – A Forbes gazdasági magazin összegyűjtötte a 10 legnagyobb bevételű terrorszervezeteit. A listát uraló Iszlám Állam nem csak hírhedtségben, de dollármilliókban is messze lehagyja a lista többi tagját.

A világ 10 leggazdagabb terrorszervezete

1. Iszlám Állam – 2 milliárd dollár

Az Iszlám Állam egy szunnita dzsihadista szervezet, amely magát kalifátusnak kikiáltva kívánja egyesíteni a világ muszlim többségű régióit. Az IS bevétele a Forbes szerint 2 milliárd dollár, mások azonban már 3 milliárd dollárra teszik a kegyetlen terrorszervezet éves bevételét. Elsősorban a korábban elfoglalt olaj- és gázmezőkön kitermelt nyersanyagok, mezőgazdasági termények értékesítéséből és váltságdíjakból tartják fenn magukat.

2. Hamász – 1 milliárd dollár

A Közel-Keleten tevékenykedő palesztin szunnita mozgalom legtöbbször a zsidó állam ellen elkövetett merényletek miatt kerül be a hírekbe. Céljuk a nemzetek fölötti muszlim egység megteremtése. Tetemes vagyonukat adókból és adományokból gyarapítják.

3. Kolumbia Forradalmi Fegyveres Erői (FARC) – 600 millió dollár

A FARC Kolumbia legnagyobb és legrégebbi katonai gerillaszervezete, fénykorában az ország egyharmada felett gyakorolt ellenőrzést. Leginkább különböző drogok előállításából és értékesítéséből szereznek pénzt, emellett váltságdíjakból, különböző adókból és nyersanyagok eladásából is nagyot kaszálnak.

4. Hezbollah – 500 millió dollár

A Hezbollah egy libanoni, félkatonai szervezet, több ország, köztük az USA, Izrael és Kanada is terrorista mozgalomként tartja számon. A bevételek nagy része adományokból, iráni támogatásokból és kábítószereladásokból származik.

5. Tálibok – 400 millió dollár

A tálibok az iszlám radikális változatát képviselő szunnita mozgalom, amely 1996 és 2001 között volt hatalmon Afganisztánban. A szervezet a vagyonát leginkább az ópium és heroin előállításából/értékesítéséből, adókból szerzi.

6. Al-Káida – 150 millió dollár

A radikális iszlamista terroszervezetet Oszama bin Láden alapította 1988-ban. A mozgalom célja elsősorban az Egyesült Államok, a nyugati országok, Izrael és nyugatbarát iszlám országok meggyengítése. A terrorszervezet bevételei kábítószer-csempészetből, váltságdíjakból és adományokból származik.

7. Igazak hadserege – 100 millió dollár

Az Igazak hadserege (Lashkar-e-Taiba) egy 1990-ben megalakult, India-ellenes szervezet, Kasmír iszlamizációjáért küzdenek, bevételeit leginkább a támogatóktól kapott adományok teszik ki.

8. Al-Shabaab – 70 millió dollár

A szélsőséges, dzsihadista felkelőcsoportnak egy célja van, átvenni az irányítást Szomália felett. A szervezet emberrablásokból, adókból, feketekereskedelemből és adományokból tartja fenn magát.

9. Boko Haram – 52 millió dollár

Az iszlamista mozgalmat 2002-ben Nigériában alapították, a szervezet az Al-Káidától kapott pénzt és kiképzést, idén hűséget fogadtak az Iszlám Államnak is. Több ország, köztük az USA is terrorszervezetté nyilvánította, bevételeit elrabolt ember után követelt váltságdíjakból, a megszállt területeken beszedett adókból, bankrablásokól és adományokból szerzi.

10. Real IRA – 50 millió dollár

Az IRA (Irish Republican Army) radikális csoportja, a Real IRA nagyjából 50 millió dollárnyi bevételre tesz szert évente, ennek a legnagyobb részét csempészetből, fegyverkereskedelmből és adományokból szerzik.

Forrás: titkolthírek

Hasonló hírek

Kísérteties füstkoponya jelent meg a Vezúv felett

Edit

Irán bojkottálja a Frankfurti Könyvvásárt

info

Valami nagyon különöset videóztak Miskolc felett! Mi folyik ott? – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------