Image default
Egészség - betegség

A vashiány, mint népbetegség: így vehetjük fel ellene a harcot

A vashiány ma már szinte népbetegségnek számít. A fejlett országokban élőket is érinti, elsősorban táplálkozási és életmódbeli kiváltó okai lehetnek.

A lakosság csaknem 80%-a találkozik vele legalább egyszer élete során. Gyakori tünetei lehetnek a hosszan tartó fáradékonyság, az állandó kimerültség, a sápadtság, a heves szívdobogás, a gyakori fejfájás és a hajhullás is.

A diagnosztizált vashiány sikeresen orvosolható gyógyszeres kezeléssel és életmódváltással. Emellett fontos a megfelelő vastartalmú ételek fogyasztása, de ha ez mindennapjaink során nem megoldható, akkor olyan étrend-kiegészítők szedése, amelyek pótolják a vasat szervezetünkben. Érdemes komplex étrend-kiegészítőt választanunk, ami a vas mellett tartalmazza a a szervezet számára szükséges egyéb ásványi anyagokat és nyomelemeket is.

A cink és a szelén együttes jelenléte hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. A szelén emellett segít az oxidatív stresszhatásokkal szembeni sejtvédelemben. A cink a sav-bázis egyensúly fenntartását támogatja. Érdemes megnézni a termék címkéjén a kalcium- és a magnéziumtartalmat is, hiszen ezek elengedhetetlenek az egészséges csontozat és izomműködés fenntartásához, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. A vásárlásnál azonban ennél is fontosabb, hogy mindezen ásványi anyagokat szerves, tiszta citrát formájában tartalmazza készítményünk, hiszen így tudnak a leghatékonyabban hasznosulni szervezetünk számára.

Forrás: Blikk.hu

Illusztráció: Northfoto

Hasonló hírek

Ismerd meg az új kardiológus diétát, ami 22 kiló mínuszt jelenthet 14 nap alatt

Edit

Örök élet? Magyar kutatók fantasztikus felfedezésekre bukkantak

Edit

Mindannyian autisták vagyunk, bennünk a kód!

Mazsi