Hirmagazin.eu
Főoldal » A válaszadók kétharmada nem fizetne a gyöngyöspatai romáknak – videó
Belföldi hírek

A válaszadók kétharmada nem fizetne a gyöngyöspatai romáknak – videó

Villámfelmérést készített a Századvég a gyöngyöspatai romáknak megítélt 100 millió forintos sérelmi díjjal kapcsolatban.

A kutatóintézet arra volt kíváncsi, hogy mennyien gondolják úgy, hogy a Gyurcsány-kormány alatt elindított szegregált oktatás miatt milliók illetnék meg az érintetteket. A válaszadók kétharmada nem fizetne a gyöngyöspatai romáknak

– derül ki az M1 Híradójából.

Ezen az állásponton van egyébként az önkormányzat és a kormány is. Orbán Viktor tegnap egyértelművé tette, hogy pénz helyett például képzéseket-oktatást kaphatnak az érintettek.

A fizetési határidő pénteken járt le, azonban sem a gyöngyöspatai önkormányzat, sem a tankerület nem tudta kifizetni a roma családoknak megítélt mintegy 100 millió forintos kártérítés rá eső részét, mert nincs ennyi pénzük.

A városvezetés most arra vár, hogy a Kúria eldöntse: elfogadják-e azt a felülvizsgálati kérelmet, amely lehetőséget adna arra, hogy a korábban szegregáltan oktatott roma tanulókat oktatás formájában kárpótolják.

A legfrissebb sajtóhírek szerint

az érintettek nem fogadják el a kormány ajánlatát.

A családokat képviselő Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány szombatra hívta össze a gyöngyöspatai roma családokat, hogy tájékoztassák őket az új lehetőségről. Az egyeztetés végén többségük úgy döntött: oktatási lehetőségek helyett pénzt szeretnének kapni.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban arról beszélt: a gyerekek és a társadalom érdekét is az szolgálná ha pénz helyett a kimaradt oktatási lehetőséget pótolnák, és tanfolyamok formájában kárpótolnák az arra jogosultakat.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a kormány javaslata jó és igazságos, amit a Soros György által támogatott alapítványoknak is el kellene fogadnia.

Arra kérjük a Soros szervezeteket, akik első helyen felelősek azért, hogy ez a helyzet előállt, hogy ha valóban fontos nekik a roma gyermekek ügye, akkor tegyék félre a politikát, a pénzügyi céljaikat és ne akadályozzák ennek a javaslatnak a megvalósítását és elfogadását”. Hozzátette, „a helyi roma családoknak pedig azt javasoljuk, hogy fogadják el a kormány javaslatát, és válasszák a pénz helyett az oktatást”.

Közben a Századvég friss felmérése szerint a megkérdezettek több mint kétharmada

igazságtalannak és eltúlzottnak véli a gyöngyöspatai roma családok kártérítésének mértékét,

és mindössze a 20 százalékuk helyezkedett eltérő álláspontra.

Pénteken telefonos szavazást indított a Hír TV  a gyöngyöspatai roma gyermekek iskolai szegregációjának ügyében.

A címlapfotó illusztráció.

M1, Hirmagazin.eu

 

Hasonló hírek

A magyar, a görög és a ciprusi termékek kerülnek először orosz piacra az embargó feloldása után

info

Élő történelemórákon emlékeznek az aradi vértanúkra (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Gyurcsány kölcsöneit vizsgálja a NAV

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------