Hirmagazin.eu
Főoldal » A turai drogbandán összehangolt akcióban ütöttek rajta (A cikk videót tartalmaz)
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

A turai drogbandán összehangolt akcióban ütöttek rajta (A cikk videót tartalmaz)

Az akcióban háromszáz kommandós, nyomozó és rendőr együttműködését kellett összehangolni. Az új pszichoaktív szerekkel kereskedő társaság tagjainak esélyük sem volt a szökésre. A Kékfény riportja.

Kiemelt rendőri készültség volt Gödöllőn, miközben a drogterjesztéssel gyanúsított turai banda előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság. A rendőrség arról értesült, hogy 150–200 rokon és barát tart a helyszínre. A bíróság épületében – szintén nagy biztonsági készültség mellett – öt megbilincselt férfit vezettek.

A Pest megyei Turán élő férfiak és családjuk érthetetlen meggazdagodása sokak szemét szúrta, a szóbeszédek pedig a nyomozókhoz is eljutottak – mondta a Kékfénynek Gödöllő rendőrkapitánya, Lajmer György. Elmondta, ilyen mennyiségű pénzhez munka nélkül a dizájner drogok kereskedésével lehet csak hozzájutni.

A turai banda Kínából rendelt kábító hatású új pszichoaktív szert, az úgynevezett krétát, majd kiporciózták és eladták – ismertette az ügyet Lajmer György. A rendőrség két éve figyelte a bűnbandát, végül múlt kedden, március 5-én ütöttek rajtuk.

Az akció pontos szervezést és kivitelezést igényelt

A legideálisabbnak ítélt időpontban, a legsikeresebb módon kellett az akciót végrehajtani – hangsúlyozta a rendőrkapitány. Az akcióhoz éjjel kettőkor gyülekeztek a gödöllői nyomozók, a készenléti rendőrök, a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai és a terrorelhárítás kommandósai is. Összesen háromszáz egyenruhás indult Turára.

Az akciót feltűnés nélkül, pontosan meg kellett szervezni, hogy ki honnan támad – mesélte az akciót vezető Lajmer alezredes. Hat családi házban egyszerre akartak rajtaütni, még mielőtt érkezésük híre terjedni kezd. Hajnali 4-kor kezdődött meg az

Az egységek előre felkészültek, pontosan tudták, melyik ház földszintes, hol van tetőtér, pince vagy padlás, ahol elbújhat valaki, arra is számítaniuk kellett, hogy a bűnözők fegyvert használnak.

Drogot, nagy értékű autókat és drága lovakat is lefoglaltak

Miután a rendőrök meggyőződtek arról, hogy nincs veszély, a kutatóegységek szétszéledtek az épületben. Egy csapat drogot keresett, a másik csapat – a Vagyon-visszaszerzési Hivatal nyomozói – olyan értéktárgyak után kutatott, amiket a bűncselekményből szerzett pénzből vásárolhattak a tulajdonosok.

Nagy Ágnes, a Vagyon-visszaszerzési Hivatal vezetője elmondta, 12 értékes lovat, nagy mennyiségű készpénzt, ékszereket, festményeket, étkészletet, bútorokat foglaltak le és szállítottak el az ingatlanról, illetve hét darab nagy értékű gépjárművet.

A bűncselekménnyel szerzett vagyon az államra száll

Az elmúlt időszakban a Vagyon-visszaszerzési Hivatal nyomozói kábítószeres ügyekben dolgoznak leggyakrabban, mert itt gyűlik fel a legnagyobb zsákmány az elkövetőknél – mondta a Nagy Ágnes. Hozzátette: fontos, hogy elkobozzák a kábítószer-terjesztéssel szerzett vagyont azért, hogy esetleges szabadlábra helyezésük után ne tudják újraépíteni a felszámolt hálózatot.

Sokan felélik a bűnnel szerzett pénzt, mások rejtegetik, de a hivatal nyomozói jól ismeri ezeket a trükköket, a többségét nem is árulják el. A lefoglalt milliók azonnal az úgynevezett bűnjelkezelési számlára kerülnek befizetésre, az értéktárgyakat pedig a jogerős ítélet után végrehajtóval elárverezik, és minden az államra száll.

Egyre több drogbandát számol fel a nyomozó hatóság

Az utóbbi időben látványosan megnőtt a bebukó drogbandák száma. A turai akció is egy sikersorozat része: tavaly augusztus óta tíz helyszínen hajtottak végre rajtaütést az egyenruhások, például Szolnokon, ahol a rendőrség történetének eddigi legnagyobb fogását, 11,5 kilogramm dizájner drogot foglaltak le.

Az új pszichoaktív anyagok 2010-ben jelentek meg Magyarországon, legtöbbször az árusok sem tudják, miféle keverékanyagot adnak el a fogyasztóknak.

A turai drogbanda éveken át terített, öten most előzetes letartóztatásba kerültek. Mint kiderült gyermekek is voltak rendszeres vásárlóik, és a terjesztőhálózatukban is „dolgoztak”. A rendőrségi akciók tovább folynak, újabb letartóztatások várhatók. A Kékfény információi szerint a drogbárók valamelyik szomszédos országból irányíthatják a magyarországi drogkereskedőket.

Forrás: kekfeny.hu

Hasonló hírek

Halálos baleset történt az M5-ös autópályán

info

Tíz fő illegális migráns Röszkénél..

Géza

Beszállt egy sárga kocsiba, azóta senki sem látta: ez volt az utolsó üzenete a majsi tinilánynak! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------