Hirmagazin.eu
Főoldal » A tudósok szerint a férfiak agya csak 40 éves kor után érik be teljesen
Életmód hírek

A tudósok szerint a férfiak agya csak 40 éves kor után érik be teljesen

Sokan hallhattuk már azt a megállapítást, ami szerint a felnőtt férfiak néha úgy viselkednek, mint a gyerekek. Egyesek meg vannak győződve arról, hogy a nő az, aki éretté teszi a párkapcsolatot. Ezért a tudósok úgy döntöttek, megvizsgálják, mennyiben helytálló ez a vélemény.

Az Oxfordi Egyetem kutatói a férfi és női agy fejlődésének ütemét vizsgálták, valamint azt, mikor éri el az agy az érettség szintjét. Ezután összehasonlították az eredményeket, és levontak belőle néhány következtetést.

Így a tanulmány tudományos magyarázatot ad arra a széles körben elterjedt állításra, miszerint a férfiaknak több időre van szükségük ahhoz, hogy az „életkoruknak megfelelően” viselkedjenek, mint a nőknek. Ennek az az oka, hogy a női agyban aktívabbak a neurális kapcsolatok, és a nők agya gyorsabban, hatékonyabban működik, mint a férfiaké.

A tanulmány társszerzője, Sol Lim megjegyezte: „Úgy tűnik, hogy a különbségek néhány évvel a születés után lesznek megfigyelhetők, majd fokozatosan eltűnnek 40 éves korig.”

Azt is elmondta, hogy az emberi agy anatómiailag és funkcionálisan is változik az életkorral, és ezek a változások hatékonyabbá teszik az idegsejtek közötti kapcsolatokat. A tudósok megállapították, hogy ez a folyamat a nőknél korábban kezdődik, mint a férfiaknál. Ez megmagyarázza, hogy egyes nők miért érnek korábban, mint a férfiak.

Miért érnek később a férfiak

A kutatás célja annak megállapítása volt, hogy az agy mely tulajdonságai alakulnak át az érettség elérésével, és melyek maradnak ugyanolyanok. MRI alkalmazásával a tudósok 121 önkéntes agyát vizsgálták, akiknek az életkora 4 és 40 év között volt. Nyomon követték a köztük levő különbségeket, figyelembe véve az alanyok nemét és életkorát.

Az eredmények azt mutatták, hogy bár mind a férfiak, mind a nők agya azonos képességekkel és potenciállal rendelkezik, a férfiak agya gyakran mutatott késést a funkcionális hálózatok hosszútávú fejlődésében.

Akár 40 éves korig is eltarthat

Születéskor a férfiak és a nők körülbelül azonos számú agysejttel rendelkeznek. Ezek a sejtek képezik azokat az ideghálókat, amelyek felelősek az emberi tanulásért és fejlődésért. Ahogy az agy öregszik, idővel gyorsabb jelzési útvonalakat talál az egyes területek között.

A nőknél ez a folyamat korábban kezdődik, mint a férfiaknál, és ez megmagyarázza, hogy a nők miért érik el hamarabb az érettséget kognitív szempontból.

A nők agya legalább néhány évvel megelőzi a férfiakét az agysejtek átszervezésének folyamatában, ezért hajlamosabb a hatékonyabb működésre.

esatobbi

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Pontosan ma, 850 éve született Szent Domonkos, a katolikus egyház egyik leghatékonyabb szerzetesrendje, a hitvédelemben élen járó Domonkos-rend megalapítója..

Géza

Biztos, hogy megérett az idő az összeköltözésre? Teszt

Mazsi

Nyáron könnyen csattan a csók?

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!