Hirmagazin.eu
Főoldal » A török elnök fenyegetéssel válaszolt Washington fenyegetésére
Külföld

A török elnök fenyegetéssel válaszolt Washington fenyegetésére

Recep Tayyip Erdogan török elnök fenyegetéssel válaszolt az amerikai fenyegetésekre, amelyeket azért kapott Ankara, mert még mindig nem bocsátotta szabadon Andrew Brunson amerikai lelkipásztort. Mint mondta: Washington erős és őszinte szövetségest veszít el, ha nem változat magatartásán.

Erdogan és Trump. Korábbi kép. Kép: The Hill

A török elnököt a Haberturk média idézte. Brunsont e hét szerdán, kétéves börtönfogság után házi őrizetbe helyezték. A lépést Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerdán Twitter-oldalán üdvözölte, de leszögezte, hogy ez nem elégséges, Brunsont Ankarának szabadon kell bocsátania.

Donald Trump amerikai elnök és Mike Pence alelnök csütörtökön széles körű és jelentős szankciókkal fenyegette meg Törökországot, ha nem bocsátja szabadon Brunsont. A török külügyminiszter válaszul azon melegében csütörtökön Twitter-üzenetben utasította el a fenyegetést leszögezve, hogy senki nem diktál Törökországnak, Ankara soha nem fogja eltűrni, hogy bárki fenyegesse, a jogállamiság mindenkire vonatkozik, ez alól nincs kivétel.

Brunson ügye régóta terheli az amerikai-török viszonyt. Az 50 éves lelkipásztort 2016 nyarán, a júliusi török puccskísérlet után tartóztatták le Izmirben, ahol már jó ideje egy kicsiny protestáns templom prédikátora volt.

A török kormány azzal vádolja, hogy az államcsíny hátterében sejtett mozgalom tagja, továbbá segítette a szeparatista Kurdisztáni Munkáspártot (PKK). Brunson váltig tagadja az ellene felhozott vádakat.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Sok a külföldi áldozat Isztambulban

Edit

Személyesen vezényelte le a lőgyakorlatot Kim Dzsongun

Géza

Százezres kormányellenes tüntetés Romániában, több, mint 220 sérült (A cikk videót tartalmaz)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!