Főoldal » A tisztítószerek megmérgeznek
Egészség - betegség

A tisztítószerek megmérgeznek

Szerencsére manapság az emberek egyre egészségtudatosabbak. Sokan azonban még mindig nem gondolják, hogy például a tisztítószerek és kozmetikai szerek is mennyi káros anyagot tartalmazhatnak, például egyes szappanok is.

Az antibakteriális szappanokban sok mérgező anyag, allergén és irritáló anyag megtalálható, amelyek hosszú távon egészségügyi gondokat okozhatnak. A probléma az, hogy a legtöbb fogyasztó nem ismeri ezeknek a népszerű tisztítószereknek az egészségre gyakorolt veszélyes hatását.

A legtöbb tisztítószerre rá van írva, hogy gyermekektől távol kell azokat tartani. Pedig a gyermekek gyakran érintkeznek ezekkel a kémiai maradványokkal, hiszen a csecsemők és kisgyermekek sokat kúsznak és másznak a padlón, majd a kezüket a szájukba veszik.

Ráadásul ezek a tisztítószerek még a bőrrel érintkezve is károsak lehetnek, hát még akkor, ha a légzőrendszerbe kerülnek. Ezek a tisztítószerek főleg a legyengült immunrendszerű személyekre jelentenek fokozottabb veszélyt. Úgy mint kisgyermekekre, idősebb személyekre, asztmás és allergiás betegekre.

Forrás: gyogyszernelkul.hu

Hasonló hírek

Egyre több az influenzaszerű megbetegedés

Géza

Ezek az illóolajok segítenek az Alzheimer gyógyításában?

Mazsi

Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki

Géza