Főoldal » A TESCO üdvözlőlapján üzent titokban egy kínai kényszermunkás – videó
Külföld

A TESCO üdvözlőlapján üzent titokban egy kínai kényszermunkás – videó

Nem gyártat több karácsonyi üdvözlőlapot a Tesco Kínában, mivel kiderült, hogy a kártyákat egy sanghaji börtönben, külföldi rabokkal csomagoltatják.

A brit multi pedig tiltja a rabmunkát beszállítóinak.

A megdöbbentő ügyről először a The Sunday Times írt miután egy nyolcéves dél-londoni kislány kézzel írt üzenetet talált az egyik képeslapon. Az ismeretlen rab segítségért könyörög és azt írja, hogy társaival együtt, akaratuk ellenére dolgoztatják őket. Majd arra kéri az olvasót, hogy értesítse Peter Humphrey-t.

A kislány édesapja kiderítette, hogy Humphrey egy brit tényfeltáró újságíró, aki koholt vádak alapján feleségével együtt két évet töltött ugyanabban a sanghaji börtönben. Amikor őt is sikerült megtalálni elmondta: biztos benne, hogy valóban kizsákmányolják ezeket az embereket.

A vizsgálat idejére a Tesco kivonta a forgalomból a Kínából érkező üdvözlőlapokat. Márpedig ez a vállalat legnagyobb karácsonyi adománygyűjtése. Minden évben 100 millió forintnál is több jön össze az eladásokból, ezt az összeget pedig három brit egészségügyi jótékonysági szervezet kapja.

euronews, hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Világszerte ezrek vonultak az utcára a Munka Ünnepe alkalmából

Géza

Vannak-e politikai foglyok Kubában?

info

Szuper mágnesek ejtették foglyul egy férfi heréit! – VIDEÓ

Mazsi