Image default
Életmód hírek

A Tesco is tiltott dolgot csinál a magyar vásárlókkal?

A Tesco első ránézésre pont ugyanúgy kamerázza a vásárlóit, mint az Auchan, amely az Adatvédelmi Hatóságtól 15 millió forintos bírságot kapott. Az áruházban nagylátószögű kamera figyeli a vevőszolgálatot és a pénztárakat.

Mint arról beszámoltunk, 15 millió forintos bírságot kapott az Auchan, mert tiltott módon figyelte meg vásárlóit és dolgozóit.

Felvétel készül a vetkőztetőszobában.

Az esetről egy korábbi munkavállalójuk tett bejelentést a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóságnál (NAIH), akik kimerítő vizsgálatban állapítottak meg számos jogsértést. A szegedi Auchanban például 85 kamera pásztázta a teret, ezek közül kettő a „motozószobában”vette fel a gyanúsnak minősített vásárlók esetleges vetkőztetését is. Jó néhány másik kamera pedig a hitelpultnál, vevőszolgálatnál figyelte meg a vásárlókat.

Jogellenesek a nagy látószögben pásztázó kamerák

Az is kiderül a határozatból, a legtöbb kamerával az a gond, hogy nem célhoz kötötten rögzít, azaz nem csupán a pénztárt mutatja, aminek vagyonvédelmi szempontból lenne értelme, hanem nagylátószögben pásztázza a teret, felvéve mindent és mindenkit – derül ki a NAIH elnöke, dr. Péterfalvi Attila által jegyzett határozatból.

A hitelfelvevő pultnál például kényes dolog, hogy a hangrögzítésre is képes kamerák rögzítik, hogy ki mire milyen hitelt vesz fel. Az Auchannál kiderült, hogy az áruház vezetői rendszeresen visszanézték ezeket a felvételeket. És nemcsak a dolgozók viselkedését elemezték velük, hanem a kamerarendszer arra is lehetőséget ad, hogy a vásárlókról készült felvételeket is megnézzék, elemezzék…

A Tesco is tiltott dolgot csinál a magyar vásárlókkal?

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Érdemes vagy sem biciklivel járni?

info

Így kerülheted el a kísértést az élelmiszerboltban

info

Ezzel a videóval kívánunk mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát! Hirmagazin.eu

Géza