Hirmagazin.eu
Főoldal » A természet pusztító nyers ereje: lecsapott a Bahamákra a halálos Dorian vihar
Külföld

A természet pusztító nyers ereje: lecsapott a Bahamákra a halálos Dorian vihar

Nassau — Vasárnap végigtarolta a Bahama-szigeteket, hétfőre viszont már az Egyesült Államok keleti partvidéke felé fordult a szezon idei első ciklonja, a Dorian, amely kiérdemelte az évszázad legpusztítóbb hurrikánja címet.

A 285-300 kilométer/órás sebességű széllel süvítő, ötös erősségű vihar 7-8 méter magasra korbácsolta fel a tenger hullámait, hajókat fordított fel. Háztetőket szakított le, egyes negyedeket földdel tett egyenlővé és csaknem 1 millió embert kellett otthonaikból kiköltöztetni.

– A légi közlekedés megbénult, másfél méteres víz árasztotta el a helyi repülőteret – adott helyszíni beszámolót az elsőként az Abaco-szigetekre lecsapó ciklon pusztításairól a helyi televíziónak a katasztrófavédelem sajtómunkatársa. Hozzátette: sokan váltak hajléktalanná és egy hétéves kisfiú meghalt, a nővére pedig eltűnt.

Az űrből is jól látszik, milyen hatalmas kiterjedésű az Atlanti-óceán karibi és amerikai partvidékén pusztító vihar / Fotó: MTI-EPA

Ez életem legszomorúbb napja. Olyan vihar tört ránk, amilyennel a Bahamák történetében még nem találkoztunk – közölte sírva sajtótájékoztatóján Hubert Minnis (65), az ország miniszterelnöke, aki az Atlanti-óceán eddigi legpusztítóbb, 1935-ös hurrikánjához hasonlította a most tomboló természeti jelenséget.

Az előrejelzések szerint a vihar lassan irányt változtat és elkerülve Florida belső vidékeit, az Egyesült Államok keleti parti területeit vette célba, az elkövetkező napokban ott söpör végig. Az Országos Hurrikán Központ figyelmeztetése után Floridában, Georgiában és Észak- és Dél-Karolinában már kihirdették a rendkívüli állapotot. Mindez 830 000 lakosra vonatkozik, akik közül sokaknak az elmúlt négy év alatt már a negyedik alkalommal kell elhagyniuk otthonaikat.

Az Egyesült Államok délkeleti részén nagy erőkkel készülnek hurrikán érkezésére/ Fotó: MTI-EPA

Imádkozik az elnök

Az Egyesült Államok elnöke a hurrikán miBlikkatt lemondta lengyelországi látogatását és Washingtonból követi a fejleményeket.

„Imádkozzunk a Bahamákon élőkért” – írta vasárnap esti Twitter-bejegyzésében Donald Trump (73) amerikai elnök, akit a katasztrófaelhárítási hivatal (FEMA) rendszeresen tájékoztatja a hurrikánról.

Forrás: Blikk.hu

Hasonló hírek

Interneten is bírálta Ponta a magyar diplomáciát

info

Lövöldözés egy Long Island-i bevásárlóközpontban

info

Végzetes túlórázás: 31 éves nőt dolgoztattak halálra főnökei

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------