Hirmagazin.eu
Főoldal » A terhességi stressz növeli a személyiségzavar kialakulásának esélyét a gyermeknél
Egészség - betegség

A terhességi stressz növeli a személyiségzavar kialakulásának esélyét a gyermeknél

Egy friss tanulmány szerint azon gyermekeknél, akiknek édesanyja súlyos stressz alatt van a terhesség alatt, tízszer nagyobb eséllyel jelentkezik a személyiségzavar harmincéves korukig.

Még az enyhébb, de huzamosabb ideig fennálló stressz is befolyásolja a gyermek fejlődését, és kihat a születés után is – olvasható a BBC cikkében.

A kutatásba több mint 3600 várandós nőt vontak be Finnországban, akiknek a stresszszintjét mérték föl.

A pszichiáterek szerint a kismamák esetében különösen fontos a mentális egészség támogatása. További meghatározó tényezők lehetnek a személyiségzavarnál a gyermek nevelésének módja, a család anyagi jóléte és az esetleges gyerekkori traumák.

A személyiségzavar lényege, hogy valaki olyan személyiségjegyeket hordoz, amelyek saját és a környezete életét is megnehezítik. Lehetnek például túlságosan szorongók, érzelmileg instabilak, paranoidok vagy antiszociálisak.

A személyiségzavar arányaiban húsz emberből egynél jelentkezik. Ezeknél az embereknél sokkal gyakoribb a depresszió, a drogok használata és az alkoholizmus.

A kutatásban, melynek anyaga a British Journal of Psychiatry tudományos lapban jelent meg, havonta kérték meg a kismamákat, hogy töltsenek ki egy kérdőívet az őket ért stresszel kapcsolatban.

A nők Helsinki közelében éltek, a gyermekek pedig 1975-76-ban születtek. Amikor betöltötték a 30. életévüket, megvizsgálták az állapotukat, és negyven főnél diagnosztizáltak személyiségzavart.

Azon gyermekeknél, akik súlyos stressznek voltak kitéve magzati korban, 9,53 százalékkal nagyobb eséllyel alakult ki a személyiségzavar, mint azoknál, akik nem voltak stressznek kitéve.

Ezért kiemelten fontos, hogy a kismamák szakemberhez forduljanak, ha szükségét érzik. A kiegyensúlyozott étrend, a dohányzás elhagyása és a pihentető alvás szintén elengedhetetlen.

hirado

Hasonló hírek

Pestisveszély miatt 500 disznót mészároltak le Magyarországon

Géza

Az egyetlen gabona, ami megakadályozza az érelmeszesedést és normalizálja a vérnyomást!

Mazsi

Nem iszik elég vizet? Ez lehet a következménye

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------