Hirmagazin.eu
Főoldal » A téltemető temeti a telet
Természetvédelem, élőlények védelme

A téltemető temeti a telet

Kinyílt a Debreceni Nagyerdő parkerdei részében, a Békás-tó közelében a téltemető. Az egyik legkorábban nyíló növényünket a januári hideg után jött kora tavaszi idő előcsalogatta és várhatóan a hétvégén még több bújik elő az avarból.

A téltemető temeti a telet

Az alig tíz centiméteres növényke kolostorkertekből vadult ki, majd vált a magyar flóra teljes jogú tagjává, olyannyira, hogy ma már védett növényünk. A Nagyerdőn három nagyobb állomány is volt, de sajnos a gondatlan tervezés miatt ebből kettő már kipusztult a stadion és víztorony környékén.

Tavaly januárban az utolsó stabil állománya is veszélybe került a Békás-tó környékén végzett engedély nélküli cserjeirtás során, de szerencsére a debreceni székhelyű TerepSzemle Stúdió környezetvédelmi egyesületnek sikerült megmentenie ezt az alig száz töves állományt.  Idén télen a területen folyó munkálatok során már különösen vigyáznak a téltemetőre így most újra csodálhatjuk korai sárga virágait Debrecenben.

Forrás: greenfo

Hasonló hírek

Itt a tavaszi madárodú-tisztítás ideje

info

Tovább nőtt a belvízzel elöntött terület az Alsó-Tisza vidékén

info

Jane Goodall: Magyarország büszke lehet magára

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------