Külföld

A téli idő sem szegi kedvét a migránsoknak

A migránsokat már embercsempészek is segítik. Sajnos, jelen esetben egy magyar férfi volt az elkövető. A kép illusztráció. Kép: Hirmagazin.eu

Úgy tűnik, a hideg, havas idő sem szegte a migránsok kedvét, hiszen a hétvégén több csoportban ötvennél is több illegális bevándorlót kellett feltartóztatniuk a rendőröknek a szerb-magyar határ közelében.

Voltak, akik tehervonaton bújva próbáltak Magyarországra jönni.

A horgosi tanyavilág egy elhagyatott épületét is elfoglalták a migránsok. Az ablakokat takarókkal fedték le, bent pedig rögtönzött tűzhelynél főznek és alszanak. Azt mondják, a határig taxival vagy helyi fuvarozókkal jutnak el. Ha nem sikerül átlépni a magyar határt, ideiglenesen visszajönnek a tanyára.

Jelenleg 20-30 ember, főleg pakisztáni férfi használja az elhagyatott tanyaépületet. Többségük Franciaországba vagy Németországba szeretne eljutni.

Szerbia felől Magyarországra rendszeresen próbálnak átjutni az illegális bevándorlók. Csak Hercegszántónál szombaton 44 migránst tartóztattak föl. Többségében iraki és afgán állampolgároknak vallották magukat. Mivel papírjaik nem voltak, a rendőrök visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz.

A helyiek azt mondják, az erős határőrizetnek köszönhetően a migránsokat már a település határában elfogják.

A hétvégén Kelebiánál is megpróbált Magyarországra jönni kilenc illegális bevándorló. Egy tehervonaton bújtak meg, az egyenruhások a szerelvény átkutatása közben fülelték le őket.

Tervezetten, központilag finanszírozzák az illegális bevándorlók mozgását – erről beszélt a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádióban. Bakondi György úgy fogalmazott: ennek a világméretű folyamatnak tudatos politikai és a nemzetállamok megváltoztatására irányuló céljai vannak.

Hozzátette: az uniós választási kampány egyik központi kérdése a migráció, éppen ezért Brüsszelben olyan visszafordíthatatlan intézkedéseket próbálnak keresztülvinni, amelyekkel legalizálhatják a bevándorlást.

Bakondi György kiemelte: Magyarország arra törekszik, hogy egy a mostanitól eltérő összetételű Európai Parlament jöjjön létre, amely a nemzeti-konzervatív értékeket érvényesítve garantálja a nemzetállamok biztonságát.

Forrás: MTI

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Nem csillapodik a menekülthullám, Berlin aggódik

info

Amerikaiakat vettek célba a brüsszeli merénylők?

Edit

Pánik: terrorveszély miatt ürítették ki a Londonba tartó gépet

Mazsi