Belföldi hírek

A TEK védi majd Szijjártó Pétert is

A külügyminiszter bekerült a legvédettebb politikusok körébe: Szijjártó Péter védelmi feladatait a terrorelhárítási kommandó biztosítja majd.

Szijjártó Pétert a TEK fogja védeni. Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
Hat fősre bővült a legvédettebb magyar politikusok és közéleti szereplők társasága: a szerdai Magyar Közlönyben megjelenő új kormányhatározat a külpolitikáért felelős minisztert – jelen esetben Szijjártó Pétert – is beemeli abba csoportba, amit a Terrorelhárítási Központ véd; a határozatot Orbán Viktor hagyta jóvá.
A plusz feladathoz pluszpénz is jár, gondolhatta a kormány, így az idei évre 504 millió, jövőre pedig 641 millió forintos többletforrást is biztosított Szijjártó védelmére – igaz, a TEK most sem panaszkodhat, hiszen a 2017-es C. törvény alapján személyi juttatásra 13 milliárdot, dologi kiadásokra 2,3 milliárdot nyú jt nekik az idei költségvetés.
Állandó TEK-es személyvédelmet a miniszterelnök, a köztársasági elnök, a külügyminiszter, az Alkotmánybíróság elnöke, a Kúria elnöke és a legfőbb ügyész kap – Orbán Viktor és Polt Péter esetében azonban közeli családtagjaik védelméről is gondoskodhat a terrorelhárítás.
Forrás: Magyar Közlöny

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Heller Ágnes októberben 5 millió emberrel tüntetne a migránsok befogadása mellett! Oszd meg!

Géza

Támogatás az erdélyi autonóm törekvéseknek!

Géza

Több mint háromezer rendőr védi a külföldi delegációt Budapesten

Géza