Hirmagazin.eu
Külföld

A tálibok eltiltják a nőket a sportolástól is

Az afganisztáni tálib vezetés eltiltja a nőket a sportolástól – írja a The Guardian.

Még több külföldi hír

Egy, az ausztrál SBS-nek adott interjúban Ahmadullah Vászik, a Talibán kulturális bizottságának helyettes vezetője azzal indokolt, hogy a sportolás a nők számára „nem szükséges.”

Nem hiszem, hogy megengedjük a nőknek, hogy krikettezzenek, mert nem szükséges, hogy a nők krikettezhessenek. A krikettben adódhat olyan szituáció, amelyben az arcuk vagy a testük nincs fedve. Az iszlám nem engedi, hogy a nők így mutatkozzanak. Ez a média kora, és készülnek fényképek és videók, amelyeket az emberek megnéznek. Az iszlám és az Iszlám Emirátus nem engedi, hogy a nők krikettet vagy olyan sportot játsszanak, amely alatt kilátszódhat a testük

– közölte Vászik.

A tálibok kormánya kedd alakult meg, és egyetlen nő sem kapott benne érdemi szerepet, annak ellenére, hogy korábban arról beszéltek, olyan kormányt hoznak létre, amely lefedi a társadalom egészét.

Noha az Afganisztáni Krikettszövetség tisztviselői jelezték, hogy hivatalosan nem tájékoztatták őket a női krikett sorsáról, a testület nőkre vonatkozó programjait már felfüggesztették.

Még több külföldi hír

A tálib hatalomátvétel óta a női sportoló, köztük a krikettesek, bujkálni kényszerülnek Afganisztánban, néhány nő pedig a tálib harcosok erőszakos fenyegetéseiről számolt be, amikor játékon érték őket.

index

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A Donyec-medencébe látogatott az új ukrán elnök

Géza

A két Korea közötti viszony javulásában fontos szerepet játszik Amerika

Géza

Nyakon szúrták egy templom előtt az egyik legnagyobb francia rendezőt, élet és halál között van..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------