Hirmagazin.eu
Főoldal » A szomszédok jelentik fel a terrorizmussal gyanúsítható személyeket
Külföld

A szomszédok jelentik fel a terrorizmussal gyanúsítható személyeket

Az államvédelmi hivatal attól tart, hogy kicsúszhat az ellenőrzés a hatóságok keze közül. Észak-Rajna-Vesztfáliában rohamosan nő a terrorizmussal gyanúsítható személyek száma. Előfordul olyan is, hogy a szomszéd jelenti fel a mellette lakót.

A német államvédelmi hivatal közlése szerint tavaly annyi iszlamista terrorizmussal összefüggésbe hozható ügyet kellett kivizsgálniuk, amire korábban még soha nem volt példa. A hivatalos statisztikák azt mutatják, hogy 2017-ben 14 ezer ilyen jellegű vizsgálat indult csak Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, míg 2014-ben 7400 esetben indítottak nyomozást. A hivatal közleményéből az is kiderül, hogy sokszor a szomszédok, vagy a gyanúsítottak közeli hozzátartozói adják fel az általuk radikálisnak vélt személyt. Azt pedig, hogy sokszor milyen komolyan kell venni egy-egy ilyen bejelentést, jól mutatja egy korábbi eset – írja a Welt.

A tunéziai származású Anis Amri 2016 decemberében egy berlini karácsonyi vásárba hajtott lopott kamionjával. A 12 ártatlan emberrel végző Amrit korábban egy lakótársa feljelentette, mert a tunéziai terrorista telefonján nagyon aggasztó képeket látott.

Mint ismert, a német hatóságok nem reagálták le jól a dolgot, hiszen pár hónappal később bekövetkezett a tragédia.

Az államvédelmi hivatal megjegyzi, hogy természetesen minden egyes esetnek megpróbálnak utánajárni, ám félő, hogy a megnövekedett bejelentések miatt kicsúszik az ellenőrzés a kezük közül. Szintén fontos hozzáfűzni, hogy a bejelentések többségéről kiderült, hogy csak vaklárma volt.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Egy olasz lap szerint “a magyar nacionalizmus is nélkülözi a gazdasági messzelátást”

Edit

Törökország lehet a menekültválság megoldásának kulcsa

info

Tovább durvul a szemétbotrány Libanonban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------