Hirmagazin.eu
Főoldal » A szocialisták nyerték az első időközi választást a párizsi terrortámadás óta Franciaországban
Külföld

A szocialisták nyerték az első időközi választást a párizsi terrortámadás óta Franciaországban

valasztas

Forrás: MTI | 2015. 02. 08. 21:47:42

A kormányzó Szocialista Párt jelöltje nyerte a januári párizsi terrortámadások óta első időközi parlamenti választást Franciaországban vasárnap, hajszálnyival legyőzve a szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) politikusát.
Az ország keleti részén, a svájci határ közelében található Doubs megye egyik választókörzetében azért tartottak voksolást, mert az eddigi képviselőt, Pierre Moscovicit uniós biztossá nevezték ki.

A voksolást kiemelt figyelem követte, mivel sokan úgy vélték, az eredmény jelzésértékű lesz azt illetően, hogy bevándorlásellenes Nemzeti Front vagy a toleranciapárti szocialisták mellé állnak a francia választók az iszlamista szélsőségesek által elkövetett, az egész országot megrázó párizsi merénylet után.

Az első fordulóban még a Nemzeti Front jelöltje, Sophie Montel szerezte a legtöbb voksot, a szavazatok 32,6 százalékát, a szocialista Frédéric Barbier 28,9 százalékkal végzett a második helyen.

A vasárnap tartott második fordulóban azonban Barbier 51,4 százalékos eredményével megtartotta a mandátumot a szocialistáknak.
A fő francia jobboldali ellenzéki erő, a Népi Mozgalom Uniójának jelöltje az első fordulóban meglepetésre csak a harmadik helyen végzett. Ezt egyes elemzők úgy értékelték, hogy Nicolas Sarkozy pártelnök, volt államfő nem képes mozgósítani a jobbközép szavazókat, miközben Francois Hollande szocialista elnök korábban megtépázott népszerűsége megkétszereződött a januári vérengzés óta.
Kép: Google

Hasonló hírek

Ausztria után Dánia is elkezdte újraindítani az életet

Géza

Megtalálták a szextörténetekről írt titkos naplót

Mazsi

Donald Trump meghívta Vlagyimir Putyint Washingtonba

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------