Image default
Egészség - betegség

A szétválasztott sziámi ikrek mind a két tagja jól van

A Dakkában szétválasztott bangladesi sziámi ikrek mindkét tagja stabil állapotban van – írta közleményében a Cselekvés Alapítvány.

Az augusztus elsején elkezdett maratoni,33 órás végső szétválasztó műtét után 19 nappal az eddig altatásban lévő Rukaya is önállóan kinyitotta a szemét.

Ikertestvérét, Rabeyát – aki két hete tért magához, és azóta egész mondatokban beszél és szájon át eszik – édesanyjuk már ölbe is veheti.

19 nappal a 33 órás szétválasztó műtét után mind a két gyerek stabil állapotban van.FORRÁS: CSELEKVÉS A KISZOLGÁLTATOTTAKÉRT ALAPÍTVÁNY

A speciális vírusos láz után – amelyen mindkét gyermek átesett, és Rukaya állapotát néhány nappal ezelőtt kritikussá tette – már mindkettejük állapota stabil.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány vezető orvosai

Budapest, 2018. augusztus 23.
A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány által közreadott képen a fejüknél összenõtt bangladesi ikerpár szétválasztásán dolgozó magyar orvosok, Csókay András, Hudák István és Pataki Gergely (b-j) 2018. augusztus 23-án. A szervezet tájékoztatása szerint az orvostudományi áttörést jelentõ agyi érszakasz-szétválasztás második lépésére augusztus 19-én került sor Bangladesben: újabb eret zártak el, megkönnyítendõ a kétéves ikrek, Rabia és Rukia koponyájának végleges szétválasztását.
MTI Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

 

– dr. Pataki Gergely, az „Operation Freedom” névre keresztelt szétválasztó műtétsorozat fő koordinátora, a sziámi ikrek végső szétválasztását vezető dr. Csókay András és az aneszteziológiai team vezetője, dr. Csapody Marcell – augusztus 18-án érkeztek vissza Bangladesből.

origo, nlc

Hasonló hírek

Búzafű, az igazi csodanövény, ezért fogyasszuk minden nap!

Mazsi

Késleltetheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását a kakaó egy összetevője

Géza

A porckopás nem válogat

info