Főoldal > Hírek > Életmód > Életmód hírek > A szerelem alkímiája
A szerelem alkímiája

A szerelem alkímiája

Hirdetés

Vörös Oroszlán: az ezoterikus tanokba beavatottak mind tudják, hogy így nevezik az örök élet italát. A vörös szín a hevület, a belső lángolás színezz oroszlán a fékezhetetlen vadállatias erő. A szerelem pedig maga a Vörös Oroszlán, amely átformál, át szellemít. Olyan transzmutáció, szellemi átváltozás, amely átalakulás végén bábállapotunkból szárnya-bontott pillangóként egy sokkal szebb és légiesebb állapotba jutunk.

A szerelem alkímiája

Amikor valaki szerelmes lesz, bizonyítható és mérhető módon megváltozik a vegykonyhája. Testében boldogsághormonok szabadulnak fel: ópium származékok, k mint az amfetamin, fenil-etil-amin, valamint endorfinok, oxitocin, inzulin és adrenalin. A szigorúan materialista felfogást valló tudós elmék Petri-csészéik fölé görnyedve, ráncolt homlokkal mondhatnák, hogy mindezek megfelelő keveréke maga a szerelem, amely receptre felírható. Sokan hisznek is ebben. Hogy a megfelelő vágygerjesztő szer, az úgynevezett afrodiziákum kikeverésével bárkit szerelemessé lehet tenni. Elég a megfelelő szerelmi bájital, és kész a formula. A célszemély megeszi, megissza, hozzáér, és márts „elvarázsolódik”, szerelembe esik, így ejti rabul szerelmével a vándorló Odüsszeuszt Kalüpszó nimfa vagy Arthur király a bűbájos Morgána. A megfelelő vegyületek találkoztatásával kiváltható nemi vágyakozás, amelyhez talán tényleg nem is kell több, mint kémia, néhány hormon Sokan teljesen hamis módon ezt is szerelemnek nevezik, miközben pedig nem több, mint testnedvek kipárolgásának olcsó tűzijátéka Egyszerű kipárolgás a valódi vörös tűzhöz, képest,

Háromszor is szerelem

Minden valamire méltó szellemi hagyomány megkülönbözteti az emberek közötti vonzalom fajtáit, és mélységük és minőségük szerint rangsorolja őket. Az ókori görög filozófiában például az érósz, fília és agapé szavak a szerelem fokozatait és egyben a lélek erényeinek nemesedését takarták. Az erósz a test szerelme; egyszerű vonzalom, ami a testiség szintjén a puszta formára irányuk Nyugodtan mondhatjuk, hogy ebben a felfogásban az erotika a szép testalkatok közötti párosítás, nemesítés hajtóereje. Egy szép női test egy szép férfi testtel való kiegészülésében leli örömét Az ilyen testi öröm ha mélyebb tartalmat nem kap egyszerű kielégülés, ami addig tart, amíg a kémiai markerek derűs illatfelhője el nem vonul. Ennek időtartama általában 2-3 év. ezután a biokémiai szikrának nyoma sem marad. Ezért áll tovább mindenki egy pusztán felszínes, testi kapcsolatból Mert érzi, hogy a valódi szerelem ennél csak mélyebb kapcsolat lehet, ahol a lelkek egymásra hangolódva belső harmóniát is megteremtenek.

Éppen ezért a görög filozófiában a fília már a lelkek szerelme. Amikor a testi Forma és alak mögött két ember a másikban magát a személyt szereti. A karakterét, a humorát. a személyiségét. Amikor két ember a lélek szintjén szerelt egymást egyáltalán nem kell hogy külsőleg szépek, testileg vonzóak legyenek. Ezen a szinten a szerelmesek átlátnak a megjelenés ós a testiség múlandó bábjátékán, és szemük előtt a másik ember jelleme lebeg. Egymásba, és nem egymás testébe szerelmesek.

A szerelem e formájában a választottunk lehet csúnya, idomtalan, idős vagy beteg, a lelkek közötti harmonikus együtt rezgés az, ami számít. Értjük egymás szavát, mielőtt a másik kimondaná.  Pontosan tudjuk és érezzük, amit gondol, anélkül, hogy szavakba öntené, mert mi magunk lelki szinten együtt rezdülünk a szerelmünkkel, éppen úgy, ahogy ő. Az ilyen szerelmesek számára mindig a másik a legfontosabb, éppen ezért az ilyen szerelmes az igazi értelemben vett szerető.

 

Forrás: tarrdaniel.com

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem
WordPress Lightbox