Hirmagazin.eu
Főoldal » A szegediek többsége magyarázatot vár Ujhelyi Istvántól
Belföldi hírek

A szegediek többsége magyarázatot vár Ujhelyi Istvántól

Elismerte az MSZP-s Ujhelyi István, hogy valóban van háza a Balatonnál, Badacsonynál, de az továbbra is tagadja, hogy akár ezt a nyaralót, akár a szegedi házát a Szeviép nevű építőipari vállalkozás segítségével újították volna fel.

Azt mondta a politikus, hogy mindenkit beperel, aki ennek az ellenkezőjét állítja. A kormánypártok közben – egy felmérésre hivatkozva – azt mondták, a szegediek nagyjából kétharmada magyarázatot vár a Szeviép-botrányban Ujhelyi Istvántól, és várják, hogy bemutassa a házfelújítás számláit – közölte az M1 Híradója.

A szegediek többsége szerint Ujhelyi Istvánnak be kell mutatnia házfelújításának számláit – foglalta össze a Fidesz helyi szervezetének alelnöke a témában készített közvéleménykutatás eredményeit.

Azután szólították fel Ujhelyi Istvánt erre, hogy a Szeviép Zrt. egykori vezetője, Baranyi Sándor több interjúban is arról beszélt: szerinte 2008-ban – az állami támogatásokért és megrendelésekért cserébe – az építőipari cég finanszírozta a politikus szeged-szőregi házának a felújítását.

Baranyi Sándor szerdán a Délmagyarnak egy – általa 2008-ban aláírt – engedményezési szerződést is bemutatott 38 millió forintról. Az egykori cégvezető szerint ebből a pénzből – egy közbeiktatott cégen keresztül – nemcsak Ujhely István szegedi ingatlanjára, de akár a hatalmas badacsonytomaji nyaralójára is juthatott.

Ujhelyi István pénteken nem akart válaszolni a szegedi, illetve a balatoni házával kapcsolatos kérdésekre. Hazugságnak nevezte az ügyet és ismét azt hangoztatta az újságíróknak, hogy mindenkit beperel, aki alaptalanul vádolta meg őt. Hozzátette, már mindent elmondott, amikor néhány napja körbevezette a házában az újságírókat.

Ujhelyi István akkor arról beszélt, hogy jóval kevesebb pénzből újították fel az épületet, és az sem igaz, hogy luxusvilla lenne. Szerinte hiába fekszik a ház nagyméretű telken, nincs úszómedencéje, a szauna és a kondigépek mellé pedig csak egy jakuzzit vettek, de már az sem működik. A szocialista politikus számlákat és megbízási szerződéseket is bemutatott, de a fotósoknak és az operatőröknek nem engedte meg, hogy felvételeket készítsenek ezekről.

A szegedi Fidesz közben az ügyben telefonos közvélemény-kutatást végzett. 3000 helyi lakost kérdeztek meg, a felmérésből pedig az derült ki, hogy a válaszadók többsége luxusnak tartja Ujhelyi István házában a jakuzzit és a kondigépeket. Tápai Péter úgy fogalmazott: ha a szocialista politikusnak fontos, hogy tisztán kerüljön az Európai Parlamentbe, akkor nincs más választása, minthogy tisztázza a helyzetet.

mti

Hasonló hírek

Migránsok Rábakeresztúrnál

info

Már több mint másfélmillió ember írta alá Orbán Viktor programját

Géza

Gombnyomásra nyílnak az ajtók a budapesti 2-es és 4-es metrón szombattól

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------