Főoldal » A Soros-hálózat áll a gyöngyöspatai szegregációs per mögött
Belföldi hírek

A Soros-hálózat áll a gyöngyöspatai szegregációs per mögött

A gyöngyöspatai romák szegregációs ügye mögött is a Soros-hálózat politikai és pénzügyi manipulációja áll

– írja az Origo.

A Soros-hálózat a szegregáció ügyét felhasználva támadta a gyöngyöspatai önkormányzatot, ugyanis a helyi romákat védő Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) weboldalán a támogatóit felsoroló lista első két helyén a Magyar Soros Alapítvány és a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet – Open Society Institute áll.

A Kúria tavaly december 2-i, jogerős döntésének értelmében a helyi önkormányzatnak és a tankerületnek mintegy 100 millió forintot kell kifizetnie az érintett családoknak. Ez a százmillió forint összegű kártérítés csődbe viheti a gyöngyöspatai önkormányzatot, amelynek évente körülbelül 40 millió forint saját bevétele van.

Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint egy előre megtervezett, szervezett akció vezetett az ügyben indított perhez, melyet nem az érintett közel negyven család, hanem az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány kezdeményezett.

A Soros-hálózat által támogatott szervezet biztosította a hosszas jogi procedúrához szükséges feltételeket, így a jogi képviseletet is, azzal a nem titkolt céllal, hogy elérjék a szegregáció beárazását

– mondta a politikus.

A helyiek igazságérzetét sértheti, hogy a perben érintett 62 tanuló és családja 100 milliókat kap iskolai szegregációra hivatkozva, míg mások hónapokat vagy éveket keményen dolgoznak ugyanazért a pénzért. Ez a tény pedig súlyos feszültséget szülhet Gyöngyöspatán.

origo, ripost, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A határoknál zajló folyamatok megállítása az első feladat mondta a kormányszóvivő

Edit

Mi történt? Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító a Liszt Ferenc repülőtéren

Mazsi

Nem lesz egyszerű menet: buszokkal vinnék el a migránsokat a Keletiből

Edit