Image default
Autók - motorok - hajók

A soha meg nem vásárolt autók temetője

Nem minden járgány lesz olyan szerencsés, hogy pillanatok alatt gazdára találjon. Manapság amúgy sem sokan vásárolnak új autót, az eladatlan darabok pedig első és utolsó útjukon örökparkolójuk felé veszik az irányt, ahol több tízezer vadiúj négykerekű válik az enyészetté.

A soha meg nem vásárolt autók temetője

A világ számos pontján találkozni kísérteties autó-lerakatokkal, melyek a szalonból kigurult null-kilométeres kocsik végső nyughelyéül szolgálnak az idők végezetéig. A legnagyobbak között az angliai Sheerness és Swindon, illetve az USA-ban található marylandi autóparkolót tartják számon. Mindhárom látszik Google műholdas felvételeiről is. Keress rá, meg fogsz lepődni!

A parkolóvá avanzsált elhagyatott kifutók több millió tökéletesen új gépjármű várakozó helyéül szolgálnak, melyeket nem árusítják, nem foglalkoznak velük, egyszerűen hagyják teljesen elrohadni őket. Jobb esetben néhány márka évek múltával a még használható elemeket kiszedi az autókból és az újakba felhasználja.

Az autódömping és a lanyhuló vásárlási kedv ellenére az gépjárműgyártás fénykorát éli, és milliónyi négykerekű gurul le a futószalagokról nap mint nap világszerte. Az importálást követő megmaradt autókat azonban egy idő után nem próbálják újra eladni, helyettük újat gyártanak és a „régit” valamelyik milliós parkolóba szállítják. Egyébként a szomszédos Oroszországban, Szentpétervár egyik repterének kifutóját is több tízezer autó lepi el, a végső napját várva.

 

Forrás: marmalade

Hasonló hírek

Pofonegyszerűen megúszható a parkolási bírság!

Mazsi

Balatonfüred és Kékszalag

info

Látni kell, ahogy az ügyetlen sofőr lezúzza az egész parkolót – VIDEÓ

Mazsi