Image default
Autók - motorok - hajók

A soha meg nem vásárolt autók temetője

Nem minden járgány lesz olyan szerencsés, hogy pillanatok alatt gazdára találjon. Manapság amúgy sem sokan vásárolnak új autót, az eladatlan darabok pedig első és utolsó útjukon örökparkolójuk felé veszik az irányt, ahol több tízezer vadiúj négykerekű válik az enyészetté.

A soha meg nem vásárolt autók temetője

A világ számos pontján találkozni kísérteties autó-lerakatokkal, melyek a szalonból kigurult null-kilométeres kocsik végső nyughelyéül szolgálnak az idők végezetéig. A legnagyobbak között az angliai Sheerness és Swindon, illetve az USA-ban található marylandi autóparkolót tartják számon. Mindhárom látszik Google műholdas felvételeiről is. Keress rá, meg fogsz lepődni!

A parkolóvá avanzsált elhagyatott kifutók több millió tökéletesen új gépjármű várakozó helyéül szolgálnak, melyeket nem árusítják, nem foglalkoznak velük, egyszerűen hagyják teljesen elrohadni őket. Jobb esetben néhány márka évek múltával a még használható elemeket kiszedi az autókból és az újakba felhasználja.

Az autódömping és a lanyhuló vásárlási kedv ellenére az gépjárműgyártás fénykorát éli, és milliónyi négykerekű gurul le a futószalagokról nap mint nap világszerte. Az importálást követő megmaradt autókat azonban egy idő után nem próbálják újra eladni, helyettük újat gyártanak és a „régit” valamelyik milliós parkolóba szállítják. Egyébként a szomszédos Oroszországban, Szentpétervár egyik repterének kifutóját is több tízezer autó lepi el, a végső napját várva.

 

Forrás: marmalade

Hasonló hírek

Ennek a kamionosnak nagyon rosszul indult a tegnapi napja

Géza

Elkészült a legextrémebb utcai McLaren

Géza

Vigyázni kell az új szellemhajókkal

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------