Hirmagazin.eu
Főoldal » A sértődött Gyurcsány a választóit becsmérli, mert megbukott az ellenállása
Belföldi hírek

A sértődött Gyurcsány a választóit becsmérli, mert megbukott az ellenállása

Ezek a lusta ellenzéki szimpatizánsok nem tették eléggé szabaddá magukat, pedig ő jó beszédeket mond a parlamentben – nagyjából ezzel az érvrendszerrel tette világossá a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke közösségi oldalán, miért fulladt kudarcba az általa meghirdetett kormányellenes megmozdulás-sorozat. Íme a Gyurcsány Ferenc-féle alternatív menekülési útvonal!

2017. november 23. Gyurcsány Ferenc, Demokratikus Koalíció Párt elnöke. Fotó: Szalmás Péter

Meglehetősen visszás, ha egy ember saját magától idéz, az meg pláne, ha mindezt a világ legnagyobb közösségi oldalán teszi lájkvadászat céljából. Persze, ha politikusról van szó, az némileg mentő körülmény, hiszen neki mégiscsak az a dolga, hogy valamiképpen eladja magát a választók minél szélesebb körében. Amit azonban ma Gyurcsány Ferenc véghez vitt, arra nem igazán lehet mentséget találni, és nem könnyű értelmezni sem. Ugyanis a Demokratikus Koalíció elnöke, miután

  • az általa meghirdetett, végtelennek gondolt, fővárosi tüntetéssorozat két nap után befulladt,
  • a megmozdulás legnagyobb eredménye az volt, hogy néhány tucat féllelkes tüntető nekiesett püfölgetni a tüntetés helyszínén diszkréten elhelyezett, Orbán Viktor arcképével ellátott hordókat,
  • hogy aztán az egész mélydemokrata népünnepélyt áthelyezzék vidékre,

egy gyurcsányi értelemben véve is nehezen értelmezhető idézet látott napvilágot az exkormányfő-prédikátor Facebook-oldalán. Ahogy beszámoltunk róla, a hivatalos, Grézy Zsolt-féle indoklás szerint „technikai okok miatt” vidékre költöztetett megrendítő erejű rendezvénysorozat első állomására Szegeden került sor múlt pénteken, ahol Gyurcsány Ferenc is fellépett/szónokolt. Végtelenül szerény módon a pár száz ember előtt tartott beszédéből kölcsönzött gondolatokat közösségi oldalára a mai napon.

Nem fogom beérni azzal, hogy a Parlamentben jó beszédeket mondok.– kezdte olyan visszafogottsággal Gyurcsány Ferenc, amire csak Gyurcsány Ferenc képes. A lelkesítő kezdés után következett az övön aluli ütés, ugyanis a pártelnök az ellenzéki szimpatizánsok felelősségét kezdte el firtatni a kudarcba fulladt tüntetéssorozat miatt. „Azért fogok tenni, hogy tüzeljem önöket, és megértessem az önök felelősségét” – közölte az érthetetlenül értetlen demokratákkal, akik szerinte nem érzik át megfelelőképpen a helyzet súlyosságát. Üzenetében ez volt a bemelegítés, majd következett a konkrét letolás:

Ha akarnak szabad Magyarországot, akkor először magukat kell szabaddá tenni!– ezzel vége szakadt Gyurcsány Ferenc rövid, de annál tömörebb mondanivalójának.

Utóbbi állítása kapcsán nincs teljesen igaza az exkormányfőnek, hiszen a megjelent szegedi demokraták, megfogadva szavait, olyan szabaddá tették magukat, hogy egy minden külső behatástól mentes, felhőtlen cigányozással tették emlékezetessé a megmozdulást.

A lényeg: Gyurcsány Ferenc magyarázatában Gyurcsány Ferencnek semmi köze a Gyurcsány Ferenc által életre hívott demonstrációsorozat bukásához! Nincs ebben semmi kivetnivaló, ha a politikust Gyurcsány Ferencnek hívják.

Kapcsolódó:

Dühödten cigányoztak Szegeden Gyurcsány vándorforradalmárai

Miután Gyurcsány múlt szombaton bejelentett forradalma két nap után kudarcot vallott Budapesten, úgy döntöttek a tüntetők, hogy megpróbálják a vidéki nagyvárosokat bevenni. Így érkezett meg a jókedvű DK-vezér és „forradalmár csapata” Szegedre pénteken, hátha ott nagyobb sikerrel járnak a kormánybuktatással. A nagy ellenállásra azonban itt is kevesen voltak kíváncsiak, és a sikertelenség miatt felhergelődött DK-s tüntetők a szegedieket „cigányozták” le dühükben – számolt be erről a SzegedMa hírportál.

Múlt szombaton a Gyurcsány Ferenc által meghirdetett „Ellenállás” néven futó tüntetéssorozat és nagy kormánybuktatás két nap alatt befuccsolt Budapesten. Így a pártelnök és a DK-s keménymag új terepet kellett keressen a forradalom nyélbe ütésére, ha már a főváros „elesett”.Úgy gondolták, hogy a Botka László által vezetett balos fellegvár, Szeged mégis jó választás lehet, hátha ott több foganatja lesz mondandójuknak.

Gyurcsány Sargentinit méltatja Szegeden. FORRÁS: SZEGED MA

A Szegedma beszámolója szerint a bukott egykori miniszterelnök igen vidám hangulatban érkezett meg péntek délután Szegedre, ahol beszédet mondott a nem túl nagy csoportnak.

A lap megírta azt is, hogy egy kis baki azért csak becsúszott a „kiváló szervezés” ellenére, mivel kezdetben nem volt sem mikrofon, sem hangosítás, így többen hazamentek, és inkább otthonról támogatták tovább a DK elnöke által meghirdetett forradalmat.

Gyurcsány beszédében köszönetet mondott Judith Sargentininek, és méltatta a hazánkat elítélő, Soros-Sargentini tákolmányt is. Emellett természetesen ostorozta a kormányt, pokolba kívánta „a rendszert”, és továbbra is hangsúlyozta, hogy az utcai demonstrációkkal lehet kormányt váltani.

Minden igyekezet ellenére úgy tűnik, hogy Szegeden sem sikerült megbuktatni a kormányt. Emiatt többen méltatlankodtak, és a Szegedma beszámolója szerint több idősebb DK-s a szegedieket kezdte dühében cigányozni.

A legdurvább jelenet a tüntetés vége felé volt, amikor egy férfi halkan „féregnek” nevezte Gyurcsány Ferencet. Erre egy másik idősebb szimpatizáns „szarházi cigánynak” nevezte, miközben az arcába üvöltött. Íme:

Forrás: Origo, Szegedma

Hasonló hírek

A kormány elindította a koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalát

Géza

Migránsspecifikus szakmai műhelysorozat indult Zuglóban

Géza

Támadnak! Patkányinvázió sújtja a fővárost

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected]irmagazin.eu.

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!