Hirmagazin.eu
Főoldal » A sárgamellényeseknek egyetlen céljuk maradt: megbuktatni Macront
Külföld

A sárgamellényeseknek egyetlen céljuk maradt: megbuktatni Macront

Bár a fran­cia kor­mány be­je­len­tette, hogy meg­ha­jol a nép aka­rata előtt, és ja­nu­ár­tól nem nö­ve­lik to­vább az üzem­anya­go­kat sújtó adó­kat, az em­be­rek sze­rint ez a gesz­tus már túl későn jött. A tün­te­tők nem elég­sze­nek meg ennyi­vel, Em­ma­nuel Mac­ron bu­ká­sát akar­ják látni.

A német Bild nevű napilap felkereste a Párizstól két órányi autóútra fekvő Le Mansban tüntető sárgamellényeseket, és A forradalom nem megy összecsapások nélkül címmel közölt írást. A tiltakozókelmondták, hogy a forradalomhoz harcok kellenek. Véleményük szerint az embereknek elegük van a francia elnökből. Bár a legtöbben azt mondták, hogy elítélik a Párizsban történt erőszakot, mégsem látnak más megoldást, amivel azonnali változást érhetnének el az ország élén.

A minimálbérért dolgozó 20 éves Lena azt mesélte az újságíróknak, hogy idén nem tud karácsonyi ajándékot venni szeretteinek, étteremben vagy moziban pedig már évek óta nem volt.

A fővárosban történt erőszak szükséges volt, mert a kormány máshogy nem hallja meg a szavunkat

– állítja a fiatal lány.

A sárgamellényeseknek egyetlen céljuk maradt: megbuktatni Macront
A hétvégén lángokban állt fél Párizs.
Fotó: MTI

A tiltakozók a hétvégén újra demonstrálnak. Egy friss felmérés szerint ebben támogatják őket a francia emberek is, akiknek a 72 százaléka gondolja úgy, hogy a sárgamellényeseknek igazuk van.

Már a diákok is tüntetnek

A francia elnök feje fölött pedig napról-napra egyre több a vészjósló felhő. A tiltakozások során ugyanis a diákok kedden tüzet gyújtottak Marseille-ben az iskolájuk előtt. A tüntetésről készült videofelvételen látható volt a dél-franciaországi város Victor Hugo gimnáziuma előtti tömeg és a fekete füstöt eregető lángnyelvek.

Sok tüntető új egyetemi felvételi rendszert követelt.

Forrás: Ripost

Fotó: MTI

Hasonló hírek

Egyre nehezebben bírnak a migrációs nyomással Bosznia-Hercegovinában

Géza

Kínai hajóbaleset – Több tucat holttestet találtak a baleset helyszínén

info

Új útvonalat keresnek a menekültek Görögországba (Videó)

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------