Hirmagazin.eu
Főoldal » A Rudas a fürdők romkocsmája?
Fürdőhelyek

A Rudas a fürdők romkocsmája?

Az újjászületett Rudas fürdő a helyi fiatalok kedvelt találkozóhelye lett, külföldről érkező társaik körében pedig majdnem annyira kedvelt, mint a Kazinczy utca ikonikus romkocsmái.

Rudas

A magyar főváros számos nevezetessége mellett Európában egyedülálló fürdőkultúrájáról ismert. Míg a fürdők korábban elsősorban az idősebb turisták és magyar nyugdíjasok körében voltak népszerűek, mára szerves részeivé váltak a modern budapesti életformának.

Az újjászületett Rudas fürdő a helyi fiatalok kedvelt találkozóhelye lett, külföldről érkező társaik körében pedig majdnem annyira kedvelt, mint a Kazinczy utca ikonikus romkocsmái.

Új fürdőkultúra van születőben Budapesten. Korábban sokan főként az idősebb generáció reumatológiai kezeléseinek helyszíneként tekintettek a gyógyfürdőkre, azonban a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által indított nagyszabású fürdőrekonstrukciós program jelentősen átalakította a főváros fürdőéletét. A változás számokban is mérhető: az egy évvel ezelőtt lezárult rekonstrukció és a wellness részleg kialakítása óta mintegy 50 százalékkal többen keresték fel a Rudast.

A fürdő, amely természetesen továbbra is számos terápiával várja a gyógyulni vágyókat, a városi wellness élet központjává vált, ahova örömmel érkeznek a feltöltődésre, pihenésre vágyó turisták és a fárasztó munkanapokhoz erőt gyűjteni vagy felfrissülni vágyó budapesti fiatalok is.

Az utóbbi években jelentős fejlődés tapasztalható a magyarok testkultúrájában. Egyre többen vannak, akik időt és pénzt szánnak rá, hogy regenerálódjanak, hogy a pihenésnek, a kikapcsolódásnak olyan formáját találják meg, amely fizikai állapotukra, általános közérzetükre gyakorol pozitív hatást.

Ezért lettek népszerűek a különböző vidéki wellness hotelek, amelyek ma már a belföldi turizmus bástyáinak tekinthetők. Azonban egy wellness hétvége eltöltése előzetes tervezést igényel, és kevesen vannak, akik gyakran, az év során több alkalommal is élhetnek ilyen lehetőséggel.

Rájuk is gondol a Rudas fürdő, amely a fővárosiaknak otthonuk közelében, akár dolgos hétköznapokon kínálja azokat a kezeléseket, feltöltődési lehetőségeket, amelyeket a wellness hotelek kínálnak. Mindezt pedig Budapest egyik legszebb pontján, egy több százéves fürdőben, egy igényesen felújított – a régit a modernnel elegyítő – környezetben.

„A világot látott, fiatalabb magyar látogatóink ugyanis egyszerre értékelik a klasszikus épület szépségét, a Zsolnay-porcelán borítású belső tereket és igénylik a kényelmes, korszerű és tiszta környezetet – erre a szempontra természetesen a felújításkor is ügyeltünk. Így a Rudasban kellemes wellness hétköznapokat tölthetnek, estébe nyúló délutánokat, esetleg üdítő szabadnapokat a megterhelő vizsgák, vagy pörgős munkanapok között” – mondta Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketing igazgatója.

A Rudasnak ma már nem más fürdőkkel, uszodákkal kell versenyeznie a vendégekért, hiszen a turisták elsősorban élményeket keresnek. Nem véletlenül népszerű az egész évben nyitva tartó panorámamedence, amelyből páratlan kilátás nyílik a városra, vagy a pénteki és szombati éjszakai fürdőzési lehetőség, amely különleges alternatívát nyújt a megszokott romkocsmás hétvégi estékkel szemben.

A Rudas fürdő egész évben várja a vendégeket, az időtöltés Budapest egyik legszebb fürdőjében nem csak nyári program. Erre hívták fel a figyelmet a Gozsdu udvarban rendezett aktivitással, amelynek során két napon át délután 4 és este 8 óra között modellek fürödtek egy olyan háttér előtt, amely a Rudas fürdőből is látható panorámát idézi.

 

Forrás: mixonline;
Kép: https://commons.wikimedia.org

Hasonló hírek

A legszuperebb magyarországi strandok és strandfürdők az idei nyárra! – videó

Géza

Így nézett ki a Balaton 30 éve: döbbenetes a különbség! Nézd meg, milyen volt! (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Budapesti fürdők..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!