Hirmagazin.eu
Főoldal » A romaherceg bankója
Bulvár

A romaherceg bankója

Nem is olyan régen írtunk a roma pophercegről, a mulatós zene egyik reprezentánsáról, Barna Barnabásról abból az apropóból, hogy a nyáron tízállomásos turnét hirdetett és ennek valamennyi helyszínén felajánlott százezer forint készpénzt az ottani legszegényebb roma családnak. Barna Barnabás nem először segített, tavaly ősszel például a Kiscsécsi Roma Önkormányzat testületi határozattal herceggé avatta a rendszeres jótékonykodásáért.

És most újra színre lépett a mulatós zene roma pophercege. Elmeséli, hogy a „pénzszóró” turné” első két koncerthelyszíne, a borsodi Csenyéte és a zempléni Pácin után megszólták, miért csak roma családoknak segít. Ezért úgy gondolta, hogy a következő állomáson, Sajókápolnán egy alapítványra bízza a felajánlott százezer forintját, amely szervezet nem roma, de ugyancsak hátrányos helyzetű családot segített ebből a pénzből.

A család albérletre és a gyerekek iskolakezdésére fordította az összeget. De ugyanennyi pénzt kínált fel támogatásul a fellépése után egy rászoruló budapesti idős hölgynek a szépkorúak minapi budapesti rendezvényén is. Lassan negyven éves lesz, de mint megjegyzi, még sosem tapasztalta meg, hogy eredményekkel járt volna a romák felzárkóztatásának bármely hivatalos programja. A romák vezetői sem azzal foglalkoznak szerinte, amivel kellene, szinte semmit nem tesznek a népükért.

Barna Barnabás ezúttal sem kérkedik jótékonyságával, ha kérdezik, mesél a részletekről. Minit eddig, most is természetesnek tartja, hogy segít. Jól menő vállalkozása lehetővé teszi számára, hogy a rászorulókon segítsen. Újabban hercegi bankóval próbálkozik, aminek persze lesz némi üzleti háttere, hiszen söralátétekhez kapcsolódik majd, de a végeredménye ennek is az lesz, hogy százezer forinttal segíthet majd valakit vagy valakiket. Ez még persze a közeljövő, de a borsodi Fóny településen egy nyertes pályázat segítségével már elindított egy programot, melynek segítségével szegény gyerekeket és felnőtteket tudnak iskoláztatni. Melynek köszönhetően felnőttek is megtanulhatnak írni és olvasni.

Az énekest persze azonnal támadták a „százezres turné” miatt, azzal vádolták, hogy úgy intézte, a felajánlott pénz visszajusson hozzá. Ezt cáfolandó arra kérte azokat, akik hozzájutottak az adományához, készítsenek részletes elszámolást arról, hogy kik és mire használták fel az összeget. Eddig Pácin község volt az egyetlen, ahonnan a fellépése után néhány nappal nem csupán köszönőlevél érkezett, de arról is beszámoltak, hogyan segítik a pénzből a rászorulókat. Barna Barnabás Csenyéten rendhagyó javaslattal állt elő, mert a kicsiny településen nem tudták megfelelően elosztani a százezer forintot a rászorulók között. Ezért kitalálta, hogy a pénzt odaadta a helyi vegyesboltnak egy listával együtt, melyen az szerepelt, melyik család mennyit vásárolhat le belőle. Értelemszerűen a sokgyerekesek többet költhetnek.

Mindezek után nem csoda, hogy az idén már Bóly település roma önkormányzatától is hercegi címet kapott a mulatós zenés Barna Barnabás, aki szeptember végén arra kívánja majd felhívni a figyelmet, hogy saját példájával érzékeltesse, hogyan küzdheti fel magát a szegénysorból bármely roma származású fiatal, aki szeretne tanulni, dolgozni, előbbre jutni. Alapítványt tervez a mélyszegénységben élők támogatására. S egy látványos akción is töpreng: szeptember végén a tervei szerint egy kamion fedélzetén elhelyezett üvegkonténerrel járja majd a fővárost és a vidéket, mert lesz mondandója…

Forrás: mixonline; Csontos Tibor,

Hasonló hírek

Oscar-díj: két ember már ismeri, ki nyerte a szobrocskákat

info

Apa lesz a péniszátültetésen átesett férfi

info

Megszólalt az Újszínház szexuális zaklatással megvádolt színésze

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------