Főoldal » A Ripost mellé állt a bíróság Nagy Blanka ügyében
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

A Ripost mellé állt a bíróság Nagy Blanka ügyében

Jelentősen finomított helyreigazítást kell csak közölniük.

Felemás ítéletet hozott az ítélőtábla Nagy Blanka ügyében, ugyanis rábólintottak a Ripost fellebbezésére, írja a hvg.hu.

Ahogy korábban megírtuk, az Origo és a Lokál.hu első fokon elvesztette a sajtópert a diáklánnyal szemben, majd másodfokon is elbuktak a bíróságon. Mindkét oldal a Ripost.hu cikkét szemlézte, az írás pedig arról szólt, hogy Nagy Blanka több tárgyból bukásra áll, valamint sokat hiányzik.

Így roppant különös, hogy épp az eredeti cikket közlő portál jogorvoslati kérelmével értett egyet a Fővárosi Ítélőtábla, pedig első fokon még a Ripost is alulmaradt.

A Ripost azért fellebbezett, hogy ne kelljen lehozniuk a teljes helyreigazítást, melynek több mondatát is támadták. Az ítélőtábla pedig nekik adott igazat, így ugyan továbbra is kötelesek közzétenni a helyreigazító közleményt, jelentősen finomították azt.

A bíróság szerint rendben van az a megfogalmazás, hogy a „mocskos szájú diáktüntető” már annyit lógott az iskolából, hogy „a kicsapás szélére kerülhet”. A Hercsik Zita bíró által vezetett tanács szerint a Ripost olvasói számára ezt csak mint egy „lehetséges végkifejletet vázolta fel”, de nem állították tényként, hogy ki is csapják emiatt.

A helyreigazításból továbbá azt is kivették, hogy Nagy Blanka több tárgyból is bukás közelében állt, mivel a diáklánynak elégséges érdemjegyei voltak, így az ítélőtábla szerint ezt lehet úgy értelmezni, mint ami „közel van” ahhoz a teljesítményhez.

Bukás közelinek nem kizárólag az egyes és kettes értékelés közötti eredmény minősíthető

– mondta ki a bíróság.

Nagy Blanka ügyvédje, Litresits András azt mondta,

ez a jogerős ítélet több, mint érdekes, mert a Lokál.hu ugyanezt a cikket vette át, és alig néhány hete ugyanez a bírói tanács abban az eljárásában még nekünk adott igazat és arra jutott, hogy megalapozott az elsőfokú ítélet.

Hozzátette, hogy az ítélet nem változtat azon, hogy következő lépésként sérelemdíjért beperelik az illetékes lapokat.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

a 24.hu nyomán

Hasonló hírek

Jól nézzen utána mindenki, mielőtt belevág: új, piramisjáték-szerű termék jelent meg, figyelmeztetést adott ki az MNB

Géza

Halálos baleset történt az éjjel, Téglás és Bököny között

Géza

Eltűnés miatt keresi a rendőrség Köller Istvánt! Oszd meg, segítsük ezzel is a keresést!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------