Hirmagazin.eu
Főoldal » A rendőrséget kijátszva jutott Nyugatra a szír migráns
Külföld

A rendőrséget kijátszva jutott Nyugatra a szír migráns

Botrány lett az ügyből Horvátországban. A migráns a boszniai Bihácsból szökött át a szomszédos Horvátországba, de a rendőrök elkapták és visszatoloncolták.

Ezután a férfi az interneten kezdte terjeszteni a hírt, hogy a horvát rendőrök elválasztották őt öt éves kislányától. A kampány miatt visszaengedték Horvátországba, ahonnan eltűnt. Úgy tűnik viszont, hogy egyáltalán nem volt vele gyerek.

Alisa nevű kislányáról mesélt, egy az internetre feltöltött videóban egy szír férfi. A felvétel napokkal ezelőtt futótűzként terjedt el az interneten, a bevándorló ugyanis azt állítja benne, hogy a horvát rendőrség visszatoloncolta őt Boszniába, 5 éves lánya viszont Horvátországban maradt.

A rendőrség közleményben cáfolta az esetet, szerintük ugyanis senki sem jelentett be eltűnt gyermeket, és a férfival sem volt kislány, amikor elfogták. A civil szervezetek azonban nem hagyták ennyiben a történteket, mindenhol felhívást tettek közzé, és a hatóságokat is arra szólították fel, hogy segítsenek az édesapának.

A szír férfi közben visszatért Horvátországba, ahol menedéket kért. Ennek elbíráláság a zágrábi befogadóközpontban helyezték el. Az NGO-ok és a média nyomására a horvát rendőrség nagy erőkkel keresni kezdte a kislányt – eddig eredménytelenül.

A nyomozásban összegyűjtött információk szerint a migráns valószínűleg nem mondott igazat a rendőröknek. A férfit ugyanis korábban Albániában, Montenegróban és Bosznia-Hercegovinában is regisztrálták a hatóságok, de sehol sem volt vele gyermek.

A bevándorló története azután vált még gyanúsabbá, hogy a hír napvilágra kerülése után csütörtök éjjel megszökött a zágrábi befogadóközpontból. A horvát média ezután már arról írt, hogy a szír férfi valószínűleg azért találta ki történetét, hogy minél gyorsabban nyugatra szökhessen.

Nem ez az első eset, amikor egy migráns megpróbálja kijátszani a hatóságokat. Ráadásul többször bebizonyosodott az is, hogy ebben egyes civil szervezetek is segítik őket.

2016 nyarán például a görög-macedón határ lezárásakor térképeket és röpiratokat is osztottak a migránsoknak, amelyeken az illegális határátlépéshez szükséges úti tippek szerepeltek. A migránssegítő szervezetek a szórólapokon bejelölték például azt is, hogy hol vannak a rések a macedón határzáron. A magyar kerítésnél is voltak hasonló esetek, itt Soros György egyik szervezete által készített migráns-szótárt osztogattak a határsértőknek.

Ezekben olyan kifejezésekkel szerepeltek, amelyek használatával a könnyebben kaphatnak menekültstátuszt az illegális bevándorlók.

Forrás: M1

Hasonló hírek

Kiszivárgott Angela Merkel Putyinnak írt titkos levele! Óriási botrány van kialakulóban!

Edit

Az oroszokhoz viszi az uránját Irán

info

Több kerítésre lehet szükség az EP néppárti frakcióvezetője szerint

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------