Hirmagazin.eu
Főoldal » A rendőrség fokozott óvatosságot kér a járművezetőktől!
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

A rendőrség fokozott óvatosságot kér a járművezetőktől!

Két hét alatt négy olyan közlekedési baleset történt Békéscsabán és környékén, amelyekben biciklisek sérültek meg azért, mert a kerékpárúton nem adták meg nekik az elsőbbséget.

A rendőrség fokozott óvatosságot kér a járművezetőktől!

A Békéscsabai Rendőrkapitányság illetékességi területén 2019. október 16-a és október 31-e között négy kerékpárúton közlekedő kerékpárost ért baleset azért, mert nem adták meg nekik az elsőbbséget. Újkígyóson, egy kapubejáróból kitolató teherautó vezetője ütött el egy biciklis férfit, aki a kapubejárót keresztező kerékpárúton szabályosan közlekedett. Egy héttel később Békéscsabán, a Gyulai úti kerékpárúton ütött el egy biciklis nőt egy balra nagy ívben kanyarodó személyautó, majd négy napra rá a Lencsési úton, szintén egy kanyarodó autós nem adott elsőbbséget egy kerékpárúton tekerő biciklisnek. A negyedik baleset Békéscsabán, a Munkácsy utca és az Andrássy út kereszteződésében történt, ahol egy személygépkocsi vezetője a jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget egy elektromos kerékpárral közlekedő nőnek. Mindegyik baleset elkerülhető lett volna, ha az autóvezetők betartják az elsőbbségadásra vonatkozó szabályokat, amire több esetben tábla is figyelmeztette őket.

Fontos, hogy a járművezetők fokozott figyelemmel közlekedjenek az olyan útszakaszokon, ahol az út mellett kerékpárút is van. Ezekben az esetekben a kerékpárosoknak általában elsőbbsége van a kanyarodó autóssal szemben. Ha az utat kerékpárút keresztezi, figyelni kell a jelzőtáblákat, amelyek egyértelművé teszik, hogy kinek van elsőbbsége. Amennyiben szükséges, meg kell állni és meg kell győződni arról, hogy van-e keresztező forgalom, nincs-e elsőbbségadási kötelezettségünk egy másik közlekedővel szemben.

…hogy mindenki hazaérjen!

 

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Akár el is ítélhetik a veronai busz sofőrjét! Oszd meg!

Géza

Határrendészeti hírek Csongrád megyéből

info

Drámai interjú a tiniket öngyilkosságra buzdító Kék Bálna alapítójával +18

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------