Főoldal » A régi szolgáltatóval kell rendezni az áramár-tartozást
Gazdaság

A régi szolgáltatóval kell rendezni az áramár-tartozást

forrás: MTI

Az új árampiaci szabályozás szerint a fogyasztónak a régi energiaszolgáltató cégével kell rendeznie tartozását, tehát annál, amelyiknél felhalmozta – hívja fel a figyelmet a Miniszterelnökség.

A tárca közleményében felidézte: a kormány benyújtotta az Országgyűlésnek azt a törvénymódosító javaslatot, amely az árampiaci szereplők számára lehetővé teszi, hogy egyetemes szolgáltatói engedélyüket visszaadják, és megváljanak ügyfeleiktől, amennyiben üzleti érdekeik ezt kívánják. Fogyasztóikat átveszi automatikusan a nemzeti közműszolgáltató, amely a tervek szerint januárban lép piacra.

hirmagazin_2015-09-16_070347

A javaslat rendelkezik a kivonulás feltételeiről, ésszerűsíti az átadás-átvétel folyamatait, garanciákat teremt arra nézve, hogy a fogyasztók ellátása az átadás során is folyamatos és zökkenőmentes legyen – írták a közleményben.

A törvény a tartozásos ügyfelek helyzetével kapcsolatban alapvetően nem változtat az eddigi gyakorlaton, eszerint minden fogyasztó automatikusan átkerül az új szolgáltatóhoz, de tartozását mindenkinek ott kell rendeznie, ahol azt felhalmozta. Az átvevő társaság a kikapcsolt ügyfelekkel is szerződik, de csak akkor kapcsolja vissza náluk a szolgáltatást, ha korábbi szolgáltatójánál rendezték a tartozását – hangsúlyozta a Miniszterelnökség.

 

Hasonló hírek

Egyre népszerűbb a tartós bérlet

Géza

Tarlós arra kéri a taxisokat, ne legyenek rendszeresek az útlezárások

Edit

Befejeződött az Audi Hungaria Iskola bővítésének első üteme Győrben

info