Hirmagazin.eu
Főoldal » A reggeli kávém és azt azt követő teám szent és sérthetetlen..
Életmód hírek

A reggeli kávém és azt azt követő teám szent és sérthetetlen..

Ahány ember, annyi furcsa hétköznapi hóbort, szokás és rituálé, amihez nagyon tud ragaszkodni – ez pedig így van rendjén.

Főzős kávém. Kép: Hirmagazin.eu

Minden nap 03,00-kor kelek. Az első dolgom az, hogy megfőzök egy kávét, és készítek későbbre 1 nagy kancsó teát, ezzel kezdődik a napom. Lefő a kávém (imádom az illatát, biztosan ti is úgy vagytok vele, mármint azok biztosan, akik kávéznak), kitöltöm, teszek be édesítőszert (hiába ártalmas, … úgy vagyunk vele mindnyájan, akik némi túlsúllyal küzdünk, hogy mégsem cukor),  aztán mikor mi van, csöpp tejet vagy bolti tejszínt töltök a kávémhoz, közben magamhoz veszek egy szál cigit, és kiülök a lakáson kívül, a dohányzásra kijelölt helyre, és akár meleg van, akár vacogó hideg, ott szép nyugodtan elfogyasztom a kávémat, mert ragaszkodom a szokásaimhoz.

Amikor elfelejtek venni főzős kávét, és ez kiamard, hiába minden, nagyon rossz lesz a közérzetem egész nap.

Most nem írom le, mi mindent csinálok aztán..; élem egy teljesen hétköznapi ember teljesen szokványos életét, azonban ha bármi okból kimarad valami, amit szeretek, és amit már megszoktam, jön a lelki disszonancia.

Érdekes, de amikor kirándulni megyek (nem sokszor), vagy horgászni (többször), ott is hatamas jelentősége van a reggeli kávézásnak, és az azt követő teázásnak. (A teázást azért találtam ki, mert milyen az ember? .. Meginna egy vödör kávét, .. régebben majdnem belehaltam a sok kávézásba, így a magam érdekében a 3 adagos kávé elfogasztása után jön egy vödör tea, azt iszom egész délelőttig).

A mindennapjaimat keresztül-kasul átszövő furcsaságokkal nem vagyok egyedül, minden embernek megvannak az apró hóbortjai. Ha az ember napi tevékenységéből valami kimarad, elbizonytalanodik vagy elégedetlen lesz, hiszen a biztonságérzetén esik csorba.

Szertartásainknak persze nemcsak pozitív vetületük lehet, hamar átcsaphatnak kényszerességbe: az érintett képtelen elengedni őket, tulajdon szokása lesz a kényszerzubbonya. Ezt erősítik az olyan könnyen elejtett mantrák is, hogy „a reggeli kávé nélkül nem tudom elkezdni a napot”.

A kényszerességtől eltekintve szakértők szerint rengeteg olyan élethelyzet van, amikor nem árt tudatosan törekedni a szertartások kialakítására.

Tipikusan ilyen az öregség kezdte vagy olyan időszakok, ahol megváltozik a napi tevékenységünk. Ezek mind olyan állapotok, amikor az ember korábbi szent forgatókönyvei eltűnnek, helyettük pedig újakat kell találni ahhoz, hogy a belső káoszt elkerülhessük.

Forrás: Hirmagazin.eu (bg)

Hasonló hírek

Így lehet leépíteni egy 5 éves gyermek önbizalmát az óvodában! Hasonlóan aggódó szülők jelentkezését várom! (Egy olvasónk cikke) Oszd meg!

Géza

Készítsünk kulcsrakész méhecskehotelt

Géza

Csak 21 napig tartson ki!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------