Hirmagazin.eu
Főoldal » A rácsok mögött találhatja magát, aki elfogadja a hálapénzt
Egészség - betegség

A rácsok mögött találhatja magát, aki elfogadja a hálapénzt

Budapest — Maradtak kapcsolataim a múltból a kormányzattal, és gyűlnek a telefonszámok az elmúlt egy hónapban, amióta megválasztottak a Magyar Orvosi Kamara elnökének – mondta Kincses Gyula (67) a Blikk Talkban, aki a kormánnyal jó viszonyt ápoló, több mint 16 éve elnöklő Éger Istvánt győzte le a kamarai választáson.

„Az azóta eltelt időszakban kiderült, ha vannak rendszerkritikáink, azok a rendszernek szólnak minden politikai felhang nélkül” – jegyezte meg a kamarai kampányban balliberálisnak minősített, korábban a Gyurcsány-kormányban államtitkárként, az első Orbán-kormány idején pedig főtanácsadóként dolgozó szakember.

Kincsesnek gratulált Kásler Miklós (69) EMMI-vezető is, a miniszterrel a hónap végén fog tárgyalni. A kamarai elnök szerint az évek óta zajló semmittevés után most már tényleg nem állhat semmi az egészségügy régóta ígérgetett átalakításának útjába

„Tartósan igaz, hogy a nem-cselekvés politikailag kifizetődőbb, mint a cselekvés, de mindig van egy pont, amikor a politika is érzi, hogy muszáj tenni valamit, mert már a nem-cselekvés kockázata nagyobb. Most jött el ez az idő: nagyon hosszú halogatás után, december végén jelent meg az a rendelet, ami megalapozza azokat a reformokat, amit ha megcsinálnak, támogatni kell” – mondta Kincses, aki szerint ennek a legnagyobb kikényszerítő ereje az egészségügyben tapasztalható szakemberhiány volt.

„Mi tényleg az egészségügy megújításában vagyunk érdekeltek, ott van az érdekellentét, hogy mi azt mondjuk, hogy ennek előfeltétele egy bérrendezés” – szögezte le. Azért kértek egy nagy léptékű emelést, mert szerintük a csepegtetett emelésnek nem lenne hozadéka. A kamara az osztrák bérek 70 százalékát vette alapul a javaslatában, viszont cserébe megszüntetnék és büntethetővé tennék a hálapénzt.

„A büntetésnek fokozatosnak kell lenni, Először pénzbüntetéssel sújthatnák a hálapénzes orvosokat, de a vége börtönbüntetés is lehet” – mondta Kincses, aki azt a példát hozta fel, amikor az orvos csak pénzért hajlandó kezelni.

„Most indultak a sztrájktárgyalások. Ha február elejéig nem kapunk belátható időn belüli határidőt a béremelésre, akkor keményebb eszközökkel leszünk kénytelenek élni” – jelentette ki Kincses, aki szerint az általuk kért béremelés jövőre lenne megvalósítható.

Ez volt kezdet

Kincses Gyula fül-orr-gégész szakorvosként kezdte a pályafutását, a politikába a rendszerváltás idején kóstolt bele, 1990–94 között az MDF parlamenti képviselőjévé választották. 1998–2000 között Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadójaként szolgált, bő fél évig pedig a Gyurcsány-kormányban volt államtitkár 2008 májusáig.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Megrázó! Tampon miatt kellett amputálni a fiatal modell lábát

info

Enyhíti a lázat, gyógyítja a tüdőgyulladást, a sebeket és még a cukorbetegségben is hatásos. Ennyi mindenre jó az eukaliptusz illóolaj, ha így használod!

Mazsi

A bodzabogyó többet ér, mint egy egész gyógyszertár! Nézd, mi mindent kezelhetsz vele!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------