Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

A pórul járt méhcsempész

12 méhcsaládot próbált meg Svájcba másodszor is bevinni személyautójában egy férfi. Miután nem vetette magát alá a vámvizsgálatnak és gyorsan továbbhajtott, a svájci vámosok kisebb autós üldözésbe kezdtek.

Először a Bargen SH  határátkelőnél próbálkozott belépni Svájcba az a 61 éves német állampolgárságú férfi, aki személyautójának csomagtartójában 12 méhcsaládot szállított (valószínűleg 12 rajról, vagy kölyökcsaládról lehet szó – a szerkesztő megjegyzése).

Miután a vámosok behozatali engedély hiányában visszaküldték a határról, a csempész egy másik átkelőnél, St. Margarethennél újra megpróbált belépni az országba.

Azonban az ottani vámosok is félreállították ellenőrzés céljából. Ezúttal a férfi ahelyett hogy megállt volna, gyorsított és továbbhajtott. A vámosok üldözni kezdték és rövid időn belül meg is állították.

A hatóság a méheket elkobozta, a kirendelt állatorvos pedig azonnal megsemmisítette őket, ahogy azt a hatályos törvény előírja, hiszen a méhekről nem lehetett tudni, hogy nem hordoznak-e valamilyen fertőző betegséget.

A méheket szállító férfit csempészés miatt pénzbírságra büntették és a hatóság munkájának akadályozása miatt eljárást indítottak ellene.

magyarmezogazdasag

Hasonló hírek

Átadták a Lökösházán elfogott határsértőket a román hatóságoknak! (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Fordulat: Az ünnepekre már otthon lehet Lajcsi!

Mazsi

Eltűnés miatt keresi a rendőrség Hegyes Szabinát! Oszd meg, segítsük ezzel is a keresést!

Géza