Image default
Egészség - betegség Ezotéria: álomfejtés, jövendölés, gyógyítások

A placebo hatás. A gondolatok gyógyító ereje.

A Harvard Medical School szakértői szerint a placebohatást sokkal nagyobb pozitivitással kellene kezelni mint ahogy azt eddig tette az orvostudomány. A tanulmányuk a pszichológiai változások és a placebohatás között teremt kapcsolatot; a szakértők azt állapították meg, hogy a gondolatoknak nagyon nagy szerepük van a gyógyulás folyamatában.

Megváltoztatható az emberi test biológiája a hit erejével. A placebo olyan anyag vagy eljárás, ami az érintett tudomása szerint változtatni képes bizonyos tüneteket vagy külső-belső testi észleleteket, ám valójában nem bír az e változásokhoz szükséges farmakológiai vagy specifikus hatással. Bizonyos esetekben egy placebo kezelést követően szubjektív és/vagy objektív javulás áll be az egészségi állapotban.

placebo-hatas-gondolatok-gyogyito-ereje

A placebohatás kiváltásához a beteg általában valamilyen orvosságot kap, egy gyógyszert ami sokszor nem egyéb mint egy cukortabletta amiben nincs semmiféle aktív hatóanyag. Sok esetben a beteg állapota aki placebót kapott, javulást mutat nem egyszer pedig teljes gyógyulást.

A Harvard Egyetem szakértői szerint, a javulás azért áll be, mert megkapja a beteg, hogy a gyógyszertől meggyógyuljon. Az Egyetem honlapján található írásos anyagban az olvasható, hogy a placebohatás a beteg pozitív reakciója arra, amikor egy olyan személy látja el őket, vagy törődik velük akiről úgy vélik, hogy képes javítani az állapotukon vagy a szorongásukon. Továbbá azon a véleményen vannak, hogy a placebohatás a jó egészségügyi ellátás szerves részét képezi, mely koncepciót az orvosoknak és a betegeknek is egyaránt úgy kell tekinteni mint egy jól használható módszerre.

A gondolatok gyógyító ereje.

Ez kikövezheti az utat az egészségügyben a hatékonyabb gyógymódok felé, hogy a betegek jobb egészségre, és gyorsabb gyógyulásra számíthassanak, megváltoztatja az egészségről alkotott általános képünket, és mi több; hangsúlyt helyez az emberi elme szerepére a kívánt eredmények elérésében.

Amikor fogyásról van szó Easter Hicks az elme hatalmát használja a változások elérése érdekében. Easter szerint annak érdekében például hogy valaki súlyt veszítsen, kulcsfontosságú szerepet játszik hogy a személy őszintén higgye azt, hogy a változásra valóban szükség van és hogy sikeresen eléri majd ezt a célt.

Úgy érzi, hogy a negatív gondolatok nem vezetnek jó eredményre mert olyan rezgéseket keltenek, amik végeredményben egy olyan életúton tartják melyben sosem érik el a kívánt hatást. „Nem ehetsz olyan dolgokat, amikről úgy véled, hogy hizlalnak és közben karcsú maradsz”.

A gondolatok javítása a boldogsághoz vezető út része.

A pozitívabb gondolkodás nem csak az egészség javításában és megőrzésében játszik központi szerepet, de jobb szociális kapcsolatok kialakításához is vezethet. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint, annak ellenére, hogy az ember rendkívül szociális lény, és a kapcsolatteremtésre nagy igénye van, mikor nyilvános helyen, vagy utazás közben idegen emberek veszik körül, akkor általában csendben maradnak. Ennek oka pedig a tanulmány írói szerint az, hogy úgy vélik az idegen személyek nem szeretnének kommunikálni, de ez az elvárás pedig gyakrabban hamis mint igaz. Ez pedig a pozitívabb hozzáállással megváltoztatható ami végül pozitívabb élményekhez és a kívánt eredményekhez vezet.

A tanulmányban azon személyek, akik kommunikáltak utastársaikkal általában boldogabb életet éltek mint azok akik nem tették meg ugyan ezt.

Konklúzió

A fősodrású orvostudomány is kezdi felismerni a saját módszereivel a gondolatok teremtő erejét. A placebohatás pedig tagadhatatlanul a gondolatok együttes eredménye. Nem szabad azt hinni azonban, hogy a placebohatás csak és kizárólag egészségügyi kontextusban fejti ki a hatását. Valójában folyamatosan létezik és hatást gyakorol ránk az élet minden területén, legyen az fizikai egészség vagy éppen kedélyállapot. Ezért olyan fontos, hogy a mai rohanó életünkben mely osztatlan figyelmet és néha emberfeletti precizitást és erőt kíván, szakítsunk időt arra, hogy a gondolatainkat rendbe tegyük. A placebohatás pontos hatásmechanizmusát még nem érti a tudomány, de ettől még komolyan kell venni.

„Ha ezt nem érted, az még nem jelenti azt, hogy el is kell vetned. Nem érted megfelelően az elektromosságot sem. Tulajdonképpen nem sok ember tudja, mi is az az elektromosság. Mégis élvezzük az előnyeit és kihasználjuk a lehetőségeit. Tudod, hogyan működik? Én nem tudom. De azt biztosan tudom, hogy az elektromossággal meg lehet főzni az ember ebédjét és magát az embert is.” – Bob Proctor

 

naturalnews.com nyomán SzabadonÉbredők/ fordította Hermann János

Hasonló hírek

Gyanús jelek a vastagbél működéséről

Géza

A csukamájolaj volt az első étrendkiegészítő

info

Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid? Ez az egyszerű fűszer mindegyik problémára a magoldás!

Mazsi