Hirmagazin.eu
Főoldal » A pittsburghi lövöldözés hátteréről! Oszd meg!
Külföld

A pittsburghi lövöldözés hátteréről! Oszd meg!

Tizenegy ember meghalt, és hatan megsérültek Pittsburghben, amikor helyi idő szerint 11 óra körül egy fegyveres berontott a helyi zsinagógába, és lövöldözni kezdett. A támadó rasszista szitkokat kiabált a templomban imádkozók felé.

A zsinagóga tele volt, amikor a fegyveres támadó berontott. Helyi források szerint a lövöldözésben 11 ember meghalt, többen pedig megsérültek.

Az első hírek még nyolc halottról számoltak be.

A rendőrség gyorsan a helyszínre ért, de nem sikerült azonnal elfogniuk a 48 éves Robert Bowerst, mert rájuk lőtt, két rendőr meg is sérült.A támadó a később kibontakozó a tűzharcban megsebesült, ezért feladta magát.

https://pittsburgh.cbslocal.com/2018/10/27/heavy-police-presence-near-synagogue-in-squirrel-hill/

A lövöldoző. a merénylet előtt a közösségi médiában üzent!

A Gab.com közösségi médiaportál időközben közölte, hogy a feltételezett elkövetőnek felhasználói fiókja volt honlapjukon, amelyolyan szélsőjobboldali aktivisták és fajvédők körében népszerű, akiket más közösségi médiumokról kitiltottak.A honlapot üzemeltető vállalat szerint egy a gyanúsítottal egyező nevű férfi két órával a lövöldözést megelőzően a következő bejegyzést tette: “a HIAS olyan behatolókat akar idejuttatni, akik megölik népünket.Nem ülhetek ölbe tett kézzel végignézve, ahogy a népemet lemészárolják. A francba a közvéleményetekkel, bemegyek.

A HIAS (Hebrew Immigrant Aid Society) egy nonprofit csoport, amely mindenekelőtt zsidó menekültek amerikai bevándorlását segíti. A szervezet magáról azt állítja, hogy a zsidó értékek és hagyományok vezérlik.

Bowers egy csecsemő névadó ünnepségén nyitott tüzet az Élet Fája zsinagógában.

Bowers korábban számos, gyalázkodásokkal és összeesküvés-elméletekkel kevert uszító hangvételű antiszemita bejegyzést posztolt az oldalon.

A Gab közleményben jelentette be, hogy felfüggesztette a gyanúsított fiókját, és értesítette az FBI-t.
A Gab világosan elhatárolódik és elítéli a terrorizmus és erőszak minden formáját– írta a vállalat, amely honlapját egy szólásszabadságot képviselő alternatívaként reklámozza.

Bowers emellett nemrég közzétett egy felvételt három félautomata kézifegyveréről, a kép kísérőszövege szerint azt írta, hogy “Ez az én Glock családom” utalva a fegyvereket gyártó cégre.

A férfi, amikor berontott a zsinagógába, azt ordibálta, hogy:minden zsidónak meg kell halnia.

A rendőrség minden közelben lakót arra kért, hogy maradjanak otthon, valamint a közeli egyetem diákjait is arra kérték, hogy ne jöjjenek ki az épületből.

A város közbiztonságáért felelős Wendell Hissirch gyűlölet-bűncselekménynek minősítette a lövöldözést.

Az elkövetőre halálbüntetés várhat

Bob Jones, az FBI pittsburghi irodájának igazgatója azt mondta, hogy a 46 éves férfi korábban nem volt ismert a rendvédelmi hatóságok előtt. Jones hangsúlyozta: az elkövető indítékát eddig még nem tárták fel teljes körűen.

A város közbiztonságáért felelős Wendell Hissirch közölte: Bowerst lőtt sebekkel kórházba szállították.
Jeff Sessions főügyész, igazságügyi miniszter bejelentette, hogy a többi között gyűlölet-bűncselekmény elkövetése miatt emelnek vádat Bowers ellen, akitelítélése esetén halálbüntetés fenyeget.

Robert Bowers cselekedetei az emberiség legrosszabb oldalát képviselik.Hivatalom minden rendelkezésre álló eszközét ennek a szövetségi szintű gyűlölet-bűncselekménynek a kivizsgálására és a bűnvádi eljárás lefolytatásának szolgálatába állítom” – jelentette ki Scott Brady, Nyugat-Pennsylvania ügyésze.

Ördögi támadás

Donald Trump amerikai elnök azt mondta: határozottan úgy tűnik, hogy a támadó antiszemita indíttatásból követte el a bűncselekményt. Trump jelezte:

a történtek miatt fontolgatja a szombatra tervezett murphysborói kampányesemény lemondását.Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a Twitteren együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és az Egyesült Államoknak, “borzalmas antiszemita erőszakcselekménynek” nevezve a történteket.

Mike Pence amerikai alelnök is elítélte a vallásszabadság elleni, “ördögi” támadást.

A zsidó közösségeket és szervezeteket tömörítő Zsidó Világkongresszust (WJC) vezető Ronald Lauder közleményében “förtelmes terrorcselekménynek” nevezte a lövöldözést. Lauder szerint nemcsak a zsidókat, de egész Amerikát támadás érte.

Amerika erősebb, mint egy romlott, vakbuzgó antiszemita tettei– reagált az eseményekre a zsidó vallást követő Ivanka Trump, az amerikai elnök lánya.

– Egyesülnünk kell a gyűlölettel és a gonosszal szemben – írta a Twitteren.

50-60 ember szokott járni a zsinagógába szombatonként

Az Élet Fája zsinagóga honlapján konzervatív, hagyományhű, de egyben progresszív és egyenlőségre törekvő hitközségként írja le magát.

Amint Jeff Finkelstein, Pittsburgh város zsidó közösségének elnöke elmondta,szombat reggel a zsinagógába 50-60 ember szokott járni.Pittsburgh Squirrel Hill negyedében, ahol a zsinagóga áll, a pittsburghi zsidóság mintegy fele él.

A Mazsihisz gyászmegemlékezést tart

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Mazsihisz gyászmegemlékezést tart a pittsburghi merénylet áldozatainak emlékére.

Időpont: ma 18.00 óra,

Helyszín: Budapest, Frankel Leó úti zsinagóga

Forrás: origo.hu

Hasonló hírek

Weber üzent a választóinak: békés, áldott ramadánt! Oszd meg!

Géza

Megfenyegette Washingtont is az Iszlám Állam

Edit

Sokkoló látvány: Két bőröndben találták meg a fiatal modell holttestét

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------