Hirmagazin.eu
Főoldal » A Pentagon felülvizsgálja a Dél-Koreára vonatkozó ballisztikusrakéta-irányelveket
Külföld

A Pentagon felülvizsgálja a Dél-Koreára vonatkozó ballisztikusrakéta-irányelveket

Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) várhatóan felülvizsgálja a Dél-Koreára vonatkozó kétoldalú ballisztikusrakéta-irányelveket – jelentette be hétfőn sajtótájékoztatója keretében Jeff Davis, a Pentagon szóvivője.

Azzal érvelt: Washington szeretné lehetővé tenni Dél-Korea számára, hogy hatékonyabb rakétái legyenek az Észak-Korea miatt éleződő feszültség idején.

„Pillanatnyilag korlátozott a Dél-Korea által fejleszthető robbanófejek és rakéták nagysága, ez a téma jelenleg megfontolás tárgya”

– fogalmazott újságírói kérdésre válaszolva Davis. Hozzátette: a minisztérium kedvezően tekint minden olyan megoldásra, amely tovább növelheti Dél-Korea védelmi képességeit.

A szóvivő bejelentette: Szöul azzal a kéréssel fordult Washingtonhoz, hogy vizsgálja felül a ballisztikus rakétákra vonatkozó kétoldalú irányelveket.

Pentagon központ – USA

A Pentagon a külügyminisztériummal együttműködve dolgozik azon, hogy kidolgozza ennek a legjobb módját – mondta. A jelenlegi – utoljára 2012-ben változott – irányelvek értelmében Dél-Korea legfeljebb 800 kilométers hatótávolságú és 500 kilogrammos töltet hordozására alkalmas rakétát fejleszthet. A Pentagon szóvivője azonban nem szólt arról, hogy a várható változás konkrétan mit jelent majd.

AZ ENSZ Biztonsági Tanácsának 15 tagállama szombaton hozott egyhangú döntést újabb, minden korábbinál szigorúbb büntetőintézkedésekről Észak-Koreával szemben. Rex Tillerson amerikai külügyminiszter a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) Manilában tartott tanácskozása utáni sajtótájékoztatóján hétfőn felszólította a nemzetközi közösséget az ENSZ-szankciók alkalmazására, Észak-Koreát pedig arra, hogy hagyjon fel ballisztikusrakéta-kísérleteivel.

Az ASEAN külügyminiszteri tanácskozásán kiadott közleményében az Egyesült Államok, Japán és Ausztrália közös közleményben sürgette a nemzetközi közösséget, hogy gyakoroljon nyomást Észak-Koreára.

Forrás: MTI

Képek: eloben, keywordsuggest.org

Hasonló hírek

Vegyifegyver-támadás Szíriában: csak por volt? (Olvasd el és hallgasd meg!)

Géza

Rendőrre támadt, közben az Iszlám Állam nevét kiabálta

Edit

Nukleáris riadóra ébredtek vasárnap Ontarióban

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------