Gazdaság

A nyugdíjjal együtt érkezik a prémium

Novemberben prémiumot fizet az állam a nyugdíjasoknak, az extra összegek kifizetésére a gazdaság jó teljesítménye adja meg a pénzügyi alapot – mondta a Magyar Időknek Tállai András.

A Pénzügyminisztérium államtitkára a lap szombati számának nyilatkozva hozzátette, először azokhoz jut el a prémium, akik átutalással kapják meg a nyugdíjukat, az ő számlájukra november 12-én érkezik meg az extra pénz. A postai kézbesítés ezt követően, november 15-én kezdődik.

Pluszjuttatást nagyjából2,5 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek folyósítaz állam.

A prémium maximális összege 18 ezer forint,ennyit kapnak azok, akinek a havi nyugdíja eléri a nyolcvanezer forintot. A kisebb nyugdíjból gazdálkodók az időskori juttatásukkal arányos összegre jogosultak.

Az állam először tavaly fizetett prémiumot a nyugdíjasoknak, az akkori juttatások együttesen 24 milliárd forintos kiadást jelentettek az államkasszának. „Az idei költségvetésben több mint 32 milliárd forintot különítettünk el erre a célra” – jegyezte meg.

Forrás: origo.hu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Adóügyek, gazdaság: Figyelem! Így lehet akár 280 ezer forint szja-t visszakapni + Vállalkozói tévedések – figyelmeztet a NAV

Géza

Adóügyek, gazdaság: amit tudni kell, tudni érdemes

Géza

FIGYELEM! Megtévesztéssel próbálják megszerezni a gazdák adatait

Edit