Hirmagazin.eu
Életmód

A nyelvtanulás tényleg nehéz?

A nyelvtanulás tényleg nehéz?

Ha neked is gondot okoz, akkor érdemes tovább olvasnod, mert összegyűjtöttünk neked néhány okot, amely könnyebbé varázsolhatja a számodra bármely nyelv elsajátítását. Akkor nézzük miért is boldogíthat a nyelvtanulás.

Először is nem szorulsz tolmácsra vagy fordítóirodára, ha a munkád vagy bármi más miatt idegen nyelv használatára van szükséged.

Az új dolgok elsajátítása örömet okoz

Ha valamit megtanulsz és valami új tudással gazdagítottad magad az jóleső érzés, többnek érezheted magad tőle. A folyamatos fejlődés az új információk boldogabbá tesznek, megóvnak az elszürküléstől. A nyelvtanulás során lehetőséget kapsz az olyan apró mégis kellemes sikerek elérésére, hogy megtanultál egy új kifejezést vagy már hibátlanul leírsz egy mondatot, emellett a fejlődésed folyamatos. Észrevétlenül gyarapodik a tudásod, szinte nem veszed észre, de már nem nézed a fordítást a feliratos filmen vagy görcsölés nélkül kommunikálsz az adott nyelven. Ezek fontos önbizalom erősítő tényezők.

Fejleszti és éberen tartja a memóriádat

Kutatásokkal igazolt tény hogy nyelvet tanulni bármely életkorban hasznos, még idősen is. Ennek a legfőbb oka, hogy olyan idegpályákat aktivál, amelyek összefüggésben vannak a memóriával és javítják azt. A nyelvtanulás sokféle készséget igényel, edzésben tartja a memóriát az új szavak és nyelvtani szabályok elsajátításával. A szabályok megértéséhez a logikai és kombinációs készségeinket is használjuk, ebből következik, hogy az agyunk nem rozsdásodhat be, ha nyelvet tanulunk akár hány évesen is tesszük ezt.

Karriert akarsz építeni, tanulj nyelveket

Ma már jó álláshoz jutni lehetetlen nyelvismeret nélkül. Ha sikeres akarsz lenni ajánlatos legalább egy, de inkább két nyelvet magas szinten ismerned még akkor is, ha nem dédelgetsz külföldi munkával kapcsolatos terveket. A jövőbelátás képességével pedig kevesen rendelkezünk, bármit is hoz, nekünk az idegen nyelvek ismeret mindenképpen jól jön, majd bármit is választunk.

Szeretsz utazgatni? Tanulj nyelveket

Utazni élvezet, új helyeket, kultúrákat, ízeket megismerni csodálatos dolog. Ezt még élvezetesebbé teheted, ha ismered az adott ország nyelvét és tudsz kommunikálni a helyiekkel a saját nyelvükön vagy akár egy köztes nyelvet használva. Az angolt a világ szinte minden táján használhatod. Minden helyzetben meg tudod őrizni az önállóságodat, elkerülheted a félreértéseket bármilyen helyzetbe is kerülj. A nyelvtudás birtokában olyan információk is elérhetővé válnak a számodra, amelyekkel kedvező áron oldhatod meg a szállást vagy étkezést, vagy olcsóbban vásárolhatsz.

A hobbijaiddal kapcsolatosan sok új információval leszel gazdagabb

Az angol nyelvtudás esetén hangsúlyosan, de bármely más nyelv ismerete esetén érvényes hogy a kedvteléseiddel kapcsolatosan tengernyi információhoz juthatsz az internetről. A szakkönyvek lefordítása esetenként évekbe is telhet és van, ami magyar nyelven nem is jelenik meg. Ebben az esetben nagy ajándék, ha le tudod fordítani magadnak a számodra fontos részeket.

Más kultúrákat ismerhetsz meg

A nyelvtanulás során az adott nyelv kultúrájára is rálátást nyersz, mert a legtöbb nyelvkönyv ezen a csapáson indul el, és ha olyan szerencsés vagy, hogy anyanyelvi tanártól tanulhatsz akkor mindezt hiteles forrásból kaphatod meg. Az adott nyelven keresztül bepillantást nyerhetsz a szokásaikba és gondolkodásmódjába.

Hatékonyabb kommunikáció

A nehézkes, akadozó kommunikációs csatornákat általában hamar lezárjuk. Túl nagy erőfeszítést követel mindkét féltől. A megfelelő nyelvtudás birtokában ezt elkerülheted. Mindenki minden helyzetben és itt tényleg nincsenek kivételek nagyon hálás, ha az anyanyelvén szólsz hozzá és ennek az értékéből semmit nem von le, ha akcentusod vagy nyelvtani hibáid vannak. Egyszerűen csak boldoggá teszed őket az igyekezeteddel. Ha munkáról van szó azért illik minél pontosabban használni a nyelvet.

Új barátokat találhatsz

A nyelvtanfolyamokon sokféle korosztályú és érdeklődési körű ember fordul meg ez pedig magában rejti az új barátságok kialakításának lehetőségét.

Akár új szerelem is rád találhat

Ma már mindenki számára kinyílt a világ és akár a szerelem is egy más anyanyelven találhat rád. Azt nem vitatjuk, hogy a testbeszéd többet ér minden szónál, de a verbális kommunikációt nem lehet elkerülni. Mi lehet annál motiválóbb a nyelvtanulásra, mint a szerelem? Arról nem is beszélve, hogy az azonos nyelvet beszélők is félre tudják érteni egymást, hát, még ha hiányos nyelvtudás is párosul ehhez, akkor előfordulhatnak félreértések. A szerelmed személyében pedig bizonyára lelkes nyelvtanárra találsz.

Összességében elmondhatjuk, hogy a nyelvtanulás hozzásegít az életben való jobb boldoguláshoz, ajtót nyit a világra és élvezetesebbé, színesebbé teszi az életedet.  Mi kell ahhoz, hogy elkezdj te is egy új nyelvet tanulni?

Forrás: benedictum.hu

Hasonló hírek

Kiderült, miért habzsolnának sokan édességet kávézás után

Géza

Elég volt a megalázásból, fellázadtak a magyar nők

Mazsi

“Az oktatás tartalmának és módszereinek is meg kell újulniuk”

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian