Hirmagazin.eu
Főoldal » A nőknek több alvásra van szükségük mint a férfiaknak, mert többet gondolkodnak!
Életmód hírek

A nőknek több alvásra van szükségük mint a férfiaknak, mert többet gondolkodnak!

A tudósok bebizonyították, hogy a női agy összetettebb, mint a férfi agy, ezért a nőknek több alvásra van szükségük. Jim Horne, az angliai Loughborough Egyetem professzora szerint: a nők esetében az alváshiány stresszhez vezet, ellenségesebbé válnak, haragosabb a kedvük. A férfiaknál ezek a tüneteket kisebb mértékben jelentkeznek alváshiány esetén.

A nőknek több alvásra van szükségük mint a férfiaknak, mert többet gondolkodnak!

A nőknek napi 8 óránál több alvásra van szükségük

Jól tudjuk, hogy a felnőttek számára 8 óra alvás a megfelelő. 7 óra alvás a minimum amire szükségünk van. Horn professzor azt mondja, hogy a nők agya összetettebb, ezért több alvásra van szükségük.

Minek köszönhetően összetettebb a nők agya?

A férfiak meglepetésére a nők gyakrabban végeznek olyan agyi feladatokat, amikor meg kell osztaniuk a figyelmüket. Az extra erőfeszítések miatt több pihenésre van szükségük. Az éjszakai alvás a legpihentetőbb.

Mi történik a férfiakkal akik fáradtak?

Horne professzor szerint azok a férfiak, akiknek a munkája nagy koncentrációt igényel az alvásigényük is nagyobb. Tehát nem elegendő számukra az az alvás mennyiség, ami a többi férfinak, de még mindig kevesebb pihenésre van szükségük mint a nőknek.

Az agy alvás közben regenerálja magát, mivel a nők agya jobban igénybe van véve, átlagosan napi 20 perccel több alvásra van szükségük.

Nem tudsz aludni?

Azt már elmondtuk, hogy miért fontos az alvás. Ha nem tudsz elaludni, annak több oka is lehet, de több dolgot is tehetsz azért, hogy jobban aludj:

  • Mindenkinek szüksége van alvási rutinra, amikor este ellazul, majd lassan elálmosodik.
  • Lefekvés előtt már ne igyál kávét, ne egyél csokoládét, mert ezek megneheztik az elalvást.
  • Meditálj: a nők agya folyton dolgozik, ez alvási gondokhoz vezethet. A meditáció azonban segíti ellazulni, így jobban tudsz majd aludni.
  • Jóga: a jóga jót tesz a testnek és vannak olyan gyakorlatok, amelyek az alvászavarok esetén is alkalmazhatóak. Ha nem tudsz aludni, próbálj ki néhány jógagyakorlatot.

 

forrás: bidista.com

Hasonló hírek

A megapadt Duna a kincsvadászok “Mekkája”! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Tovább jár a 2-es és a 4-es metró péntekenként és szombatonként

Géza

Idegenvezetők világnapja

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------