Hirmagazin.eu
Főoldal » A nők dolga a gyerekszülés? (Videó)
Életmód hírek

A nők dolga a gyerekszülés? (Videó)

Ákos egy interjúban azt mondta, a nők dolga a gyerekszülés. Sokan tiltakoztak a szavai ellen, például a Kovács Patrícia is.

A nők dolga a gyerekszülés?

Ákossal interjút készített az Echo TV egyik munkatársa. A zenész a nőkről is beszélt, és amit mondott, azon sokan felháborodtak.

“A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak” – mondta Ákos. “Nem az a dolguk? Mi a dolguk a nőknek?” – kérdezte a műsorvezető. “A női princípiumot beteljesíteni, hogy valakihez tartozni. Valakinek gyereket szülni” – hangzott a válasz.

A felvételre sokan reagáltak, már a YouTube-on, a videó alatt. Kovács Patrícia színésznő a Facebookon osztotta meg a felvételt és a véleményét arról, amit Ákos mondott.

Kovács Patrícia reakciója

A nők dolga a gyerekszülés?

Nem szoktam itt sem politizálni, sem vitatkozni senkivel. De most ebből elegem van. Sokak nevében kikérem magamnak ezt az ostoba, középkori szöveget. Kikérem magamnak mint családanya, mint előadóművész, mint valakihez tartozó, valakinek gyereket szülő, vagyis az ákosi értelemben vett női princípiumot beteljesítő magyar állampolgár itt a 21. században.

Így reagált néhány nő a posztra:

“Megdöbbentő, ahogyan ez az ember megkérdőjelezhetetlen magabizonyossággal és kikezdhetetlen öntudattal, emberek által követve, az álköltészet és az álgondolkodás zsírjában sütve mekkora ordas baromságokat képes mondani és ehhez tapsolunk, mintha semmi különös nem történne. Hova lehet még süllyednünk?”

“Egy nő NEM szülőgép, nem az az egyetlen funkciója, hogy megfoganjon és szüljön. Az az életének nagyon fontos része, de NEM maga az élet. Akkor sem, ha rengeteg áldozatot kell hoznia azért, hogy a gyermeket felnevelje. Akkor sem, ha az életét is odaadná, ha így megvédheti a gyermekét.”

“Tiszta szerencse, hogy az én férjemnek nincs baja a férfiasságával, és szereti, hogy én is sokat keresek, és hogy egyébként van rajta és a gyerekeken kívül is életem, munkám és hobbim, amit szeretek.”

A férfiak is kikérik maguknak

“Minden normális férfi is kikérheti ezt magának, aki nem attól lesz férfi, hogy a nőket ákosi értelembe vett princípiumok alapján értékeli (és magát emiatt érzi férfinak).”

“Hallgattam az beszélgetést nem akartam hinni a fülemnek…”

“Éljen a középkor! Bravó művész úr(?)”

Voltak, akik megvédték Ákos gondolatát:

“Dr. Jogerős Pálként mindenki közé állok. Sosem szerettem Ákos zenéjét, meg ilyenek, szóval nem rajongóként írok, csak mint megmondóember. Rosszul fogalmazott, nem azt kellett volna mondani, hogy “nem az a dolguk”, hanem azt, hogy “nem az lenne a dolguk”. Valahol megtehetik azt, hogy egy fizetésből boldogan él egy akár négy tagú család (de az messze van innen), sőt ki nem örülne annak, ha annyi pénzt keresnék férfitársaimmal együtt, hogy a ( nem létező :( ) barátnőmet, feleségemet, gyerekeket eltartsam, akinek meg “csak” az lenne a dolga, hogy otthont teremtsen és nevelje a gyerekeket? Így mindjárt másnak tűnik a nyilatkozat, nem? Mindjárt én is megszeretem Ákost is meg a zenéjét is….:D”

“Sajnálattal közlöm, hogy a férfiak és nők (az emberek) világrajövetelének fő célja a fajfenntartás és a gyereknemzés. Lenne legalábbis. Ez az élet egyik legnagyobb értelme. És igen, akinek nincs párja az fél ember. Ezt sok egyedülálló nagyon is tudja, érzi. Nem véletlenül hívja a magyar nyelv PÁRnak, meg FELEségnek a TÁRS-at.
Arról nem is beszélve, hogy ez a modern feminizmus mekkora arcon köpés azoknak a nőknek akik a családjukért és a gyerekükért élték/élik az életüket. Ők az igazi NŐK és ANYÁK. Mindenki más csak csaj meg lány, maximum hölgy.”

“Nagyon meg kell lépődni, hogy ennyit tud kihozni egy komoly színésznő egy 47 perces beszélgetésből – mert ugye ez egy kivágott jelenet. Ákos a “női” nem megvédésere száll, és azt próbálja megfogalmazni, hogy sajnálja, hogy adott esetben karrier és gyerek között kell a nőknek választania, mert a kettő nem megy együtt, vagy az egyik a másik rovására megy. Ideálisabb, ha az édesanya nem 1-2 évet van együtt gyermekeivel, hanem adott esetben feltudja őket nevelni rendesen, kicsit családi védelmezői szerepet nyújtva ezzel. Nem is értem, hogy Kovács Patrícia miért veszi ezt ennyire személyesen, ha neki sikerült a kettő együtt, akkor csak örülni lehet neki, hogy van kivetél. Lehet erős családi összefogással és segítséggel sikerült mind ez (nem tudom) – mondjuk vigyázott a nagymama a picikre míg ő dolgozott. Vagy így, vagy úgy, akkor is családi értékekről beszélünk, ahogy Ákos a 47 perceben. Én sajnálom, hogy ez lett a konklúzió.”

“Szépet mindenkinek! Azok is akik nem vezető beosztású anyák, pld. nővérek, orvosok, tanárok, pékek, eladók, stb., dolgoznak látásból mikulásig! Attól még anyák, hitvesek, szeretők, takarítanak főznek, gyermeket nevelnek! Ha valaki meg tudja osztani az otthoni munkát a párjával, mivel nyugodtan tudok mosogatni főzni takarítani, pld. a kedves meg tanul a gyermekkel ezt hívják munka megosztásnak! Vagy a ha egy mód van rá, mindezeket együtt teszi egy család!”

“Szerintem nem akart ezzel rosszat mondani, csak nem tudja jól kifejezni magát. Szerinte egy nőnek az a dolga, hogy a gyerekeket nevelje, és vezesse a háztartást, ahogy tették ezt nagyanyáink évekkel ezelőtt. Akkor működött, ma már sajnos nem, mert ahhoz, hogy egy család fenn tudja tartani magát, kell mindkét szülő keresete. Szerintem ezen nem kell megsértődni, ez az ő véleménye (még ha rettenetesen bénán is fogalmaz)…”

Neked mi a  véleményed erről?

Forrás: szeretlekmagyarország

Hasonló hírek

Névnapok november 27.

info

Névnapok szeptember 10-én

info

Kerek arcú hölgyeknek frizura tippek

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------