Hirmagazin.eu
Főoldal » A nő halucinált és őrültnek hitték. Az orvos megkérte hogy rajzoljon egy órát, így azonnal tudta, hogy nagy a baj!
Egészség - betegség

A nő halucinált és őrültnek hitték. Az orvos megkérte hogy rajzoljon egy órát, így azonnal tudta, hogy nagy a baj!

Susannah Cahalan története talán úgy hangzik, mint egy horror film eleje, de megtörtént. A 24 éves lány az élete legszebb éveit élte, egészséges volt, és nemrég kapott egy új munkát, mint egy újságíró, amikor észrevette, hogy valami nincs rendben.

A nő halucinált és őrültnek hitték. Az orvos megkérte hogy rajzoljon egy órát, így azonnal tudta, hogy nagy a baj!

Eleinte azt hitte, hogy poloskái vannak a lakásban, de a rovarirtó talált semmit. Ezután Susannah sűrűn volt letargikus állapotban, majd nem járt el dolgozni. Egyre inkább paranoiássá vált és elkezdett hallucinálni. Rokonai alig ismerték rá. Végül teljesen legyőzték a rohamok, és bevitték a kórházba. A kórházban, Susannah állapota rosszabbodott. Agresszív volt, erőszakos volt a nővérekkel, és menekülni próbált. Még a rokonai felé is erőszakos volt. Az orvosok úgy gondolták, hogy a fiatal nőnek idegösszeroppanása van, és már nagyon közel voltak hozzá, hogy átkerüljön a pszichiátriai osztályra. Szerencsére volt egy orvos, aki felismerte a helyes következtetéseket: Dr. Souhel Najjar.

Annak érdekében, hogy megtudja, mi a baja Susannah-nak, Dr. Najjar úgy döntött vér és röntgenvizsgálatra küldi. Ám mindezek előtt elvégzett egy nagyon egyszerű tesztet: Arra kérte, hogy rajzoljon egy órát. Ahogy meglátta az eredményeket, rájött, hogy a feltételezése helyes volt: Susannah “őrültségének” fizikai oka volt.

Susannah az órájára az összes számot jobb oldalra rajzolta, ami agykárosodásra utalt. Miután további vizsgálatot végeztek, Anti-NMDA receptor betegséggel diagnosztizálták. Az Anti-NMDA receptor agyvelőgyulladás egy immun-rendellenesség.

Ha Dr. Najjar nem állapítja meg időben a diagnózist, talán Susannah kómába esik, és meghalt volna. De a helyes diagnózis és a megfelelő gyógyszer lehetővé tette, hogy teljesen meggyógyulhasson.
Susannah-t közel egy hónapig a kórházban tartották. Amikor vissza emlékszik ezekre az időkre, mindig eszébe jut, hogy mennyire irreális az egész:

“Mert a szó szoros értelmében nem emlékszek arra a hónapra, amikor kórházban voltam. Az orvosi feljegyzésekre kellett hagyatkoznom, továbbá az interjúkra az orvosokkal, interjúkra a családommal, interjúkra a barátommal.”
Később megírta az “utazását” a könyvében, melynek a címe “Lángoló agy“, amelyről idén készül egy film is.

 

forrás: utcaemberek

Hasonló hírek

Fejfájás enyhítése egyszerű módszerekkel

Géza

Hihetetlen, amit ennek a pontnak a masszírozása eredményez!

Mazsi

Koronavírus: Legfrissebb adatok

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------