Főoldal > Hírek > Tudástár > Autók - motorok - hajók > A Nissan Leaf lett a 2018-as Év zöld autója
Production begins of the new Nissan LEAF in Europe

A Nissan Leaf lett a 2018-as Év zöld autója

Hirdetés

A vadonatúj Nissan Leaf, a világ legnépszerűbb elektromos autója kapta meg a 2018-as Év zöld autója díjat a New York-i Nemzetközi Autókiállításon.

Production begins of the new Nissan LEAF in Europe

A Nissan Leaf az első teljesen elektromos autó, mely megkapta az elismerést a kategória 2016-os életre hívása óta. A Leaf most a 2018-as modellévre teljes egészében megújult. A nagyobb hatótávolsággal, új dinamikus megjelenéssel és a legújabb Nissan Intelligent Mobility funkciókkal (ProPILOT, e-Pedal, vészfék asszisztens stb.) érkező új Nissan Leaf már megtekinthető a bemutatótermekben.

A kategória öt nevezettje közül végül a Leaf – az egyetlen elektromos induló – került ki győztesen. A zsűri tagja a kiválasztás során a járművek teljes környezetre gyakorolt hatását, beleértve azok kipufogón keresztüli károsanyag-kibocsátását és üzemanyag-fogyasztását vették figyelembe a végső győztes kiválasztása során.

2011-ben a Leaf előző generációja kapta az Év autója díjat, és azóta is az egyetlen elektromos jármű, mely a díj 14 éves története során elnyerte azt.

Forrás: autoblog.hu

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: