Image default
Autók - motorok - hajók

A Nissan Leaf lett a 2018-as Év zöld autója

A vadonatúj Nissan Leaf, a világ legnépszerűbb elektromos autója kapta meg a 2018-as Év zöld autója díjat a New York-i Nemzetközi Autókiállításon.

Production begins of the new Nissan LEAF in Europe

A Nissan Leaf az első teljesen elektromos autó, mely megkapta az elismerést a kategória 2016-os életre hívása óta. A Leaf most a 2018-as modellévre teljes egészében megújult. A nagyobb hatótávolsággal, új dinamikus megjelenéssel és a legújabb Nissan Intelligent Mobility funkciókkal (ProPILOT, e-Pedal, vészfék asszisztens stb.) érkező új Nissan Leaf már megtekinthető a bemutatótermekben.

A kategória öt nevezettje közül végül a Leaf – az egyetlen elektromos induló – került ki győztesen. A zsűri tagja a kiválasztás során a járművek teljes környezetre gyakorolt hatását, beleértve azok kipufogón keresztüli károsanyag-kibocsátását és üzemanyag-fogyasztását vették figyelembe a végső győztes kiválasztása során.

2011-ben a Leaf előző generációja kapta az Év autója díjat, és azóta is az egyetlen elektromos jármű, mely a díj 14 éves története során elnyerte azt.

Forrás: autoblog.hu

 

Hasonló hírek

Lefoglalták a rendőrök a tuningolt Corsát

info

Vigyázz! Ezt a négy dolgot biztos rosszul tudtad a téli gumikról

Mazsi

Lehet ennél jobb napod? Átvette 600 milliós Ferrariját a budapesti autós! – VIDEÓ

Mazsi