Image default
Külföld

A nép újra ellentmondott Merkelnek migrációs ügyben

Horst Seehofer német belügyminiszter szavai nagy vitát váltottak ki a német belpolitikában. Szerinte az iszlám ugyanis nem tatozik hozzá Németországhoz. Míg Angela Merkel ezt pont fordítva látja, a németek háromnegyede Seehofernek ad igazat.

Az újonnan beiktatott német belügyminiszternek, Horst Seehofernek sikerült azonnal olyan interjút adnia a német Bild napilapnak, ami megmutatta, hogy a koalíciós kormányzás nem lesz zökkenőmentes a következő években. Angela Merkel ugyanis korábban már kijelentette, hogy az iszlám Németország szerves része, mivel több millióan iszlám hitűek az országban.

Seehofer belügyminiszterként most először szólt vissza a kancellárnak, a lapinterjúban ugyanis kategorikusan kijelentette a bajor politikus, hogy az iszlám nem tartózik Németországhoz. A vita ezzel még nem ért véget, mert Merkel kancellár megismételte korábbi állítását, miszerint az iszlám Németország része.

Úgy tűnik, hogy a szópárbaj végére az emberek tesznek pontot.

Egy friss felmérés ugyanis azt mutatja, hogy a megkérdezettek háromnegyede Horst Seehoferrel ért egyet, vagyis az iszlám szerintük is távol áll Németországtól. A közvélemény-kutatás arra is rávilágít, hogy elsősorban a 40-49 év közötti, vidéken élő férfiak adnak igazat a belügyi tárca vezetőjének – írja a Welt.

Amennyiben Angela Merkelig eljut ez a reprezentatív felmérés, akkor ismét rá kell jönnie, hogy a német lakosság nagy része nem támogatja azt a politikát, amit ő már évek óta képvisel migrációs ügyekben.

Forrás: Ripost

AFP PHOTO / John MACDOUGALL

Hasonló hírek

ÚJABB REKORD: CSAK JÚLIUSBAN TÖBB MINT SZÁZEZER MIGRÁNS ÉRKEZETT AZ EURÓPAI UNIÓBA

Edit

Megállíthatatlanul nő Európában a bevándorlók száma

Mazsi

Agyonverték rabtársai az Iszlám Állam emberét

Edit