Főoldal > Hírek > Főhírek > Belföldi hírek > A Nemzetgazdasági Minisztérium idén is részt vett a Kulturális Örökség Napjain (+videó)

A Nemzetgazdasági Minisztérium idén is részt vett a Kulturális Örökség Napjain (+videó)

Hirdetés

Alpár Ignác egykori pénzpalotája idén is megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Kulturális Örökség Napjai (KÖN) rendezvénysorozat keretében – tájékoztatta az MTI-t Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A Kulturális Örökség Napjai (KÖN), tavaly

A Nemzetgazdasági Minisztérium József nádor téri főépülete a századfordulós építészet egyik remekműve, ahol napjainkban is aktív kormányzati munka folyik, így a nagyközönség számára nem látogatható. Az intézmény vezetése azonban úgy döntött, hogy ezen a hétvégén bárki felfedezheti a gránitlábazatos homlokzat mögött rejlő építészeti különlegességeket, a historikus magyar építészet és iparművészet remekműveit – fogalmazott közleményében Varga Mihály.

Elsőként két éve a Múzeumok Éjszakáján nyílt erre lehetőség, tavaly pedig a Kulturális Örökség Napjai keretében csaknem 700 látogató volt kíváncsi a szervezett programra – emlékeztetett a miniszter.

A hétvégén az egykori Pénzügyminisztérium, a jelenlegi Nemzetgazdasági Minisztérium főépületébe is ellátogathattak azok, akik az elmúlt hetekben előzetesen regisztráltak. A minisztérium dolgozói által vezetett séták betekintést nyújtottak az építészeti sajátosságokba, és a kiegyezés központi témájához kapcsolódva felidézték a magyar pénzügyi igazgatás elmúlt 150 esztendejét. Többek között Magyarország 1868-as költségvetését, a Róth Miksa munkáját őrző színes üvegablakokkal díszített miniszteri tárgyalót, a századelőn legbiztonságosabbnak számító süllyesztett trezorokat, valamint a páratlan szépségű, patinás pénztártermet is megtekinthették az érdeklődők – derült ki a miniszteri közleményből.

Forrás: hirado.hu

Képek: archeowiesci, edenkert

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: