Hirmagazin.eu
Gazdaság Vállalkozói szféra

A nélkülözhetetlen ember a cégednél – Hogyan válassz jó könyvelőt?

Vállalkozásod életében az egyik legfontosabb személy lehet egy könyvelő, aki segít abban, hogy céged anyagilag is sikeres legyen. Éppen ezért nem mindegy, kit bízzunk meg ezzel a feladattal.

A nélkülözhetetlen ember a cégednél – Hogyan válassz jó könyvelőt?

Itt az újév, amikor sok cég és vállalkozó értékeli az előző évet, többek között pénzügyi szempontból is. Ha valaki nem volt elégedett a könyvelőirodájával, januárban néz új partner után, hogy a vállalkozása pénzügyeit a következő évben már biztos kezekben tudhassa.

A Klein Consulting Könyvelőiroda segítségével összeszedtük, mikre érdemes figyelni akkor, ha új könyvelőirodát keresel.

A könyvelő ugyanis egy olyan szakember vállalkozásodban, aki nélkülözhetetlen, hogy rendben és sikeresen működhessen a céged.

Ő tartja nyilván a bevételeket, kiadásokat, kintlévőségeket, kötelezettségeket, rendszerezi a számlákat, figyelmeztet az adóbefizetésekre. Ezeket a feladatokat fontos, hogy valóban hozzáértő szakember végezze, különben a pénztárcánk, vagy a hitelességünk bánhatja, ha ezen akarunk spórolni.

Egy jó könyvelő nemcsak a számok világát ismeri alaposan, hanem követi a mindenkori törvénymódosulásokat is, ügyel arra, hogy a költségek a jogszabályoknak megfelelően legyenek elszámolva.

Az ideális könyvelő jól ismeri a vállalkozásodat és annak környezetét.

Naprakész a céges ügyekben, így bármikor tájékoztathat arról, hogy a céged éppen nyereséges vagy veszteséges és mely területekre érdemes figyelni például veszteség esetén. Már csak ezért sem ajánlott az online megoldásokat választani, ahol a személyes jelenlét hiányban nem lehet ezeket a lehetőségeket átrágni. Arról már nem is beszélve, mi történik, ha a technika ördöge éppen akkor villogtatja meg vasvilláját, amikor neked határidős leadásod van…

Könyvelőiroda választásánál arra is figyelj, hogy mindig köss szerződést. A szerződés ugyanis biztosíték, amiben pontosan rögzíteni kell mindent. Egyes könyvelőirodák nem ragaszkodnak a szerződéskötéshez, mondván, így az ügyfél szabadon jöhet, mehet… De belegondoltál abba, hogy szerződés nélkül a könyvelőiroda is bármikor dönthet úgy, hogy jobb lesz nektek egymás nélkül? Mit csinálsz, ha hiba történt, a könyvelőiroda pedig hirtelen cserbenhagy?

A könyvelőiroda megválasztásával azt választod ki, ki lesz a felelős vállalkozásod pénzügyeiért, a saját és akár több ember megélhetéséért, hogy minél hatékonyabban kezeld a kiadásokat és a bevételeket. Ezért érdemes jól átgondolni a döntést.

 

Hasonló hírek

Várhatóan nem oldódik meg a magyar sertéspestis helyzet a közeljövőben

Géza

Kiderült a nagy tejtitok: vajon megéri az ötszörös árat a legújabb őrület?

Géza

Újra felbukkant egy, a nyugdíjakat a gyerekek számához kötő javaslat.. – Szerintünk röviden szólva marhaság, akárki is javasolta.. – Szólj hozzá te is!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------