Főoldal » A nélkülözhetetlen ember a cégednél – Hogyan válassz jó könyvelőt?
Gazdaság Vállalkozói szféra

A nélkülözhetetlen ember a cégednél – Hogyan válassz jó könyvelőt?

Vállalkozásod életében az egyik legfontosabb személy lehet egy könyvelő, aki segít abban, hogy céged anyagilag is sikeres legyen. Éppen ezért nem mindegy, kit bízzunk meg ezzel a feladattal.

A nélkülözhetetlen ember a cégednél – Hogyan válassz jó könyvelőt?

Itt az újév, amikor sok cég és vállalkozó értékeli az előző évet, többek között pénzügyi szempontból is. Ha valaki nem volt elégedett a könyvelőirodájával, januárban néz új partner után, hogy a vállalkozása pénzügyeit a következő évben már biztos kezekben tudhassa.

A Klein Consulting Könyvelőiroda segítségével összeszedtük, mikre érdemes figyelni akkor, ha új könyvelőirodát keresel.

A könyvelő ugyanis egy olyan szakember vállalkozásodban, aki nélkülözhetetlen, hogy rendben és sikeresen működhessen a céged.

Ő tartja nyilván a bevételeket, kiadásokat, kintlévőségeket, kötelezettségeket, rendszerezi a számlákat, figyelmeztet az adóbefizetésekre. Ezeket a feladatokat fontos, hogy valóban hozzáértő szakember végezze, különben a pénztárcánk, vagy a hitelességünk bánhatja, ha ezen akarunk spórolni.

Egy jó könyvelő nemcsak a számok világát ismeri alaposan, hanem követi a mindenkori törvénymódosulásokat is, ügyel arra, hogy a költségek a jogszabályoknak megfelelően legyenek elszámolva.

Az ideális könyvelő jól ismeri a vállalkozásodat és annak környezetét.

Naprakész a céges ügyekben, így bármikor tájékoztathat arról, hogy a céged éppen nyereséges vagy veszteséges és mely területekre érdemes figyelni például veszteség esetén. Már csak ezért sem ajánlott az online megoldásokat választani, ahol a személyes jelenlét hiányban nem lehet ezeket a lehetőségeket átrágni. Arról már nem is beszélve, mi történik, ha a technika ördöge éppen akkor villogtatja meg vasvilláját, amikor neked határidős leadásod van…

Könyvelőiroda választásánál arra is figyelj, hogy mindig köss szerződést. A szerződés ugyanis biztosíték, amiben pontosan rögzíteni kell mindent. Egyes könyvelőirodák nem ragaszkodnak a szerződéskötéshez, mondván, így az ügyfél szabadon jöhet, mehet… De belegondoltál abba, hogy szerződés nélkül a könyvelőiroda is bármikor dönthet úgy, hogy jobb lesz nektek egymás nélkül? Mit csinálsz, ha hiba történt, a könyvelőiroda pedig hirtelen cserbenhagy?

A könyvelőiroda megválasztásával azt választod ki, ki lesz a felelős vállalkozásod pénzügyeiért, a saját és akár több ember megélhetéséért, hogy minél hatékonyabban kezeld a kiadásokat és a bevételeket. Ezért érdemes jól átgondolni a döntést.

 

Hasonló hírek

Rengetegen bukhatják a cafeteriát az új törvények miatt

info

Hat éve nem volt ilyen olcsó a cukor

info

Magyarország további 1 milliárd forintot ajánl fel a nemzetközi klímafinanszírozás javára

info